1000 recepten met dille
48 miniblini’s Carrefour zure lightroom citroen-dille Carrefour150 g gerookte zalm gesnipperde bieslook gegrilde paprika2 avocado’s, in sneetjes takje dille zwarte peper1. Besmeer de helft van de blini’s met zure lightroom. Leg er gesneden en opgerol... bekijk recept »
500 g zalmfilet, in sneetjes lente-uitjes, fijngesnipperd het sap en de zeste van 1 limoen2 El dille, fijngehakt voor de afwerking ½ el honing2 El olijfolie2 sneetjes brood, in blokjes1 teentje knoflook, geperst boter ½ daikon, in zeer dunne schijfj... bekijk recept »
1 kg zalmfilet ½ el sojasaus ½ el bruine suiker 1 El olijfolie 4 teentjes look, geplet 2 El Schotse whisky 4 takjes dille peper, zout 1. Schik de zalmfilet op een schotel. Meng alle andere ingrediënten behalve de dille, giet dit mengsel over de za... bekijk recept »
400 g gerookte zalm650 g krieltjes1 komkommer1 limoen1 limoenschil0.5 bosje verse dille200 ml zure roomgrof zeezoutpeper1. Spoel de krieltjes en halveer grotere exemplaren. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat afkoelen. 2. Snij de zalm in brede r... bekijk recept »
12 sint-jakobsvruchten0.5 venkelknol1 groene appel (Granny Smith)2 lente-uien1 limoen (sap van)0.5 bosje dille (gehakt)3 el olijfolie1 el sojasauspeperzout1. Maak de venkel schoon. Spoel de appel, maar laat hem ongeschild. Snij ze allebei in miniblok... bekijk recept »
2 roze pompelmoezen (sap)4 el vloeibare honing1 dl Noilly Prat1 dl roomnootmuskaatpeperpaprikapoedercayennepeper1 el dille (fijngehakt)1. Pers de pompelmoezen uit. 2. Hak de dille fijn. 3. Warm het pompelmoessap op, voeg de honing en de Noilly Prat t... bekijk recept »
400 g grijze garnaal (gepeld)0.25 kropsla2 tomaten2 el verse dille (enkele takjes extra)1 citroen (sap)2 el kappertjes3 el mayonaisepaprikapoederpeperzout1. Spoel de sla, snij ‘m in dunne reepjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. S... bekijk recept »
500 g cappellini350 g gerookte zalm (warm gerookte)0.5 bosje dille1 citroen (sap van)2 el kappertjes100 ml room1.5 el mosterdpeper1. Kook de pasta beetgaar. 2. Snij de dille grof. Spoel de kappertjes en laat ze uitlekken. 3. Meng de room met de moste... bekijk recept »
8 eieren4 plakjes gerookte zalm1 bundel groene asperges6 takjes verse dilleboterolijfoliepeperzout1. Maak de asperges schoon en snij ze in stukken van 3 à 4 cm. Stoof ze beetgaar in een ruime pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Hou apart.... bekijk recept »
10 sneetjes sandwichbrood5 plakjes gerookte zalm200 g roomkaas (verse, type Philadelphia)1 rode ui1 citroenschil (van onbehandelde citroen)1 bosje waterkers1 bosje dilleboterpeperzout1. Pel en snipper de ui. Meng met de roomkaas, geraspte citroenschi... bekijk recept »