Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Tagliatelle met gerookte forel, asperges en peultjes

400 g tagliatellezout en versgemalen peper200 g peultjes3 eetl. olijfolie250 g groene asperges, in stukken van 4 cm2 teentjes knoflook, geperstrasp van 1/2 limoen of citroen250 g gerookte forel, in brede repen125 g mozzarella, in blokjes of plakj... bekijk recept »

Zalmcrostini met citroen-dillecr me

1 klein stokbrood of ciabattabroodolijfolie1 citroen200 ml crème fraîche (Melkan)1 eetl. gehakte verse dille200 g gerookte zalm (Vismarine)versgemalen peper1 eetl. kappertjes1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood in schuin... bekijk recept »

Gevulde aardappelen

1 kg aardappelen 1 gerookte kippenbil 1-2 tomaten 50 g kaas dille mayonaise zeezout peper 1. Aardappels gaar koken in de pel in zoutwater, dan laten afkoelen en pellen2. Snij de aardappels in twee en lepel het binnenste eruit3. Snij het binnenst... bekijk recept »

Vlinderpasta met gerookte zalm en asperges

1 kg Witte en/of groene asperges 200 g Gerookte zalm in reepjes gesneden 250 g Vlinderpasta 1 Dikke ajuin, fijn gesnipperd 1 Bos Peterselie of dille 1 Klontje Boter Witte wijn 250 ml Room Pezo1. Kook de asperges beetgaar en snijd in schuine stukk... bekijk recept »

Pipe Rigate met kruidige pastasaus

400 g grote pipe rigate (grote elleboogmacaroni) 3 el Bertolli Bakken en Braden Vloeibaar 300 g preiringen 1 zak (450 g) Bertolli Pastasaus Fijne Kruiden 1 zak of pak (500 g) zeevruchten (diepvries) 3 takjes dille 1. Kook de pasta volgens de aan... bekijk recept »

Wortelkrullensalade

2 winterwortels 0.5 krop ijsbergsla 4 el olijfolie 1.5 el azijn 2 tl dille zout, peper 1. Zet een ruime kom koud water met ijs klaar. Schil de wortels en snijd elke wortel in drieën. Snijd de stukken met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte ... bekijk recept »

Waterkerssoep met garnalen

1 el olijfolie 50 g champignons, in stukjes 1/2 sjalot, fijngesnipperd 1 bundel waterkers, gespoeld en grof gehakt 750 ml kippenbouillon 1 peper en zout 4 sneetjes brood, getoast 100 g verse grijze garnalen 1 zure room 1 dille 1. Fruit de sjalo... bekijk recept »

Koude courgettesoep met citroen

1 l water 1 bouillonblokje 1 citroen 1 kg courgetten 1 pakje dille 4 el olijfolie 1. Snij de courgetten in blokjes (ongeschild) kook ze in water met bouillonblokje. Mix het geheel.Rasp de schil van een halve citroen en pers de citroen. Voeg 2 eetl... bekijk recept »

Courgetterolletjes met tonijn

2 courgettes 2 el olijfolie 1 blikje tonijn in water, uitgelekt 2 el mayonaise 10 gr verse dille 2 el kappertjes, fijngehakt versgemalen zwarte peper 1. Elke courgette in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Plakken aan beide kanten met olijfoli... bekijk recept »

Zalm met pesto van rode biet

4 stukken zalm met vel olijfolie 2 gekookte rode bietjes 100 g parmezaan 100 g pijnboompitten 1 teentje look 1 potje zure room 1 tl mosterd 2 el verse dille 500 g ratte-aardappeltjes peper 1. Schil de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze... bekijk recept »

Pagina 60 van 100