1000 recepten met dille
10 plakjes bladerdeeg 1 tl kummel Pasteibakjes Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg half ontdooien en steek uit elk plakje 1 rondje, zodat je 10 rondjes hebt. Steek uit 5 rondjes met een kleinere steker nog een keer een rondj... bekijk recept »
2 el geraspte mierikswortel 1 tl wittewijnazijn 150 g yoghurt 200 g crème fraîche paar takjes dille (alleen de blaadjes) 1/2 bakje bieslook1. Meng de mierikswortel en azijn door elkaar in een kom. Roer de yoghurt en crème fraîche erdoo... bekijk recept »
4 sjalotten 2 tenen knoflook 25 g boter 1 tl gedroogde dragon 500 g gemengde zeevruchten (diepvries) 250 g mascarpone (zachte roomkaas) 400 g tomatenblokjes (blik 400 g) 300 g linguine (pasta) 1 citroen ½ ba... bekijk recept »
1 bosje dille 4 grote tomaten 2 knoflookteentjes 2 eetlepels olijfolie paprikapoeder 2 eetlepels pijnboompitten 150 g ronde korrelrijst 1 ui zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de rijst met koud water. Kook hem 10 minuten in kokend gezou... bekijk recept »
1 komkommer 15 g dille 100 ml azijn ½ el suiker 1 mespunt zout 50 ml kraanwater 4 Hollandse Nieuwe (haringen) 8 gordita's (kleine tortilla's) 1 rode ui 125 g zure room1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met e... bekijk recept »
200 g haricots verts zout 1 blik witte bonen (400 g) 1 grote ui 7 g verse dille 2 bakjes rucola (à ca. 30 g) 2½ eetlepels olijfolie extra vierge 200 g panklare spinazie 1 teentje knoflook 125 ml tomatenblokjes (b... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 15 g dille 300 g gesneden rode kool 400 g geraspte bietjes 1 el mierikswortel 400 g hüttenkäse 4 knäckebröd solruta pompoen (pakje 265 g, Wasa) 200 g gerookte zalm 210 g kapperappeltjes1. Rasp de ge... bekijk recept »
1 zakje verse dille (15 g) 5 eetlepels dijonnaise (pot a 210 g) 4 kalfsschnitzels (ca. 300 g) 2 eetlepels olijfolie 1 pakje flinterdun gesneden (rauwe ham (100 g)) 25 g boter 2 pakken tuinbonen (fijn (diepvries, a... bekijk recept »
1 ei 125 g crème fraîche 125 g geitenkaas naturel 55 225 g tuinerwten (diepvries) 6 vellen filodeeg (diepvries, ontdooid) 30 g boter 1 citroen (schoongeboend) 8 g dille (bakje à 15 g) 1 courgette 2 el extra vierg... bekijk recept »
½ citroen 50 g gezouten boter (kamertemperatuur) 10 g platte peterselie (bakje 20 g) 100 g peultjes 7½ g dille (bakje 15 g) ½ bakje tuinkers 12 Amerikaanse mantelschelpen (diepvries) 2 el olijfolie 5... bekijk recept »