1000 recepten met dille
125 ml crème fraîche 1 teentje knoflook fijngehakt 50 g jonge kaas geraspt 1 tl gedroogde dille 300 g zalmblokjes 2 el roomkaasMeng de crème fraîche met de knoflook, geraspte jonge kaas en gedroogde dille. Bak de zalmblokjes in olie in ca. 1 min. p... bekijk recept »
8 takjes verse dille 4 eetlepels olijfolie ½ citroen (geperst) 4 stukken zalmfilet 1 komkommer 6 plakjes ontbijtspek (in reepjes) 4 tomaten (zonder zaadjes en in stukjes) ½ theelepel suiker chilipoeder1. Blaad... bekijk recept »
250 g witte asperges 3 blaadjes gelatine 2 el crème fraîche 0,5 el mayonaise 1 el dille 1 snufje zout 1 snufje peper 1 keukenmachine1. Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd het onderste stugge stukje eraf. Kook de ... bekijk recept »
200 g eendenlever 20 cl extra zuivere olijfolie 1 potje gehakte dille 120 g gerookte zalm 2 grijze sjalotten 1 limoen 600 g verse zalmfilets 50 g zalmeitjes1. Meng de olie, het limoensap en de dille tot een gladde emulsie. Voeg zout en peper naar eig... bekijk recept »
fleur de sel 1 komkommer 50 cl magere yoghurt notenolie 50 cl ontvette gevogeltebouillon peper van de molen 1 bosje dille 12 walnoten1. Was de komkommer. Verwijder de uiteinden en snij vervolgens in de lengte in vier. Haal de pitjes eruit en snij in... bekijk recept »
50 g gekookte rode bieten 3 takjes dille 2 el gesnipperde rode uitjes 400 g Brabants roggebrood 200 g hüttenkäse 250 g warmgerookte zalmstukken 1. Snijd de rode biet in kleine blokjes en snijd 2/3 van de dille fijn. Meng de rode biet met... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 ui gesnipperd 2 stronkjes witlof in smalle reepjes gesneden 2 teentjes knoflook fijngeperst 2 groentebouillonblokjes 2 el geschaafde amandelen 100 g geitenkaas 2 el dille grofgehakt In diepe pan olie verhitten en ui 3 minuten zacht... bekijk recept »
1 eetlepel bloem 80 g zachte boter 2 eetlepels gehakte dille guérande-zout 1 teentje knoflook 1 kruidentuiltje 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel pastis plukje dille 1 sinaasappel 2 knollen venkel 2 zeeduivelfilets (± 200 g stuk) zwarte peper1. Snij d... bekijk recept »
1 limoen (schoongeboend) 1 komkommer 2 schaaltjes zalmgehakt (a 250 g) 1 ei 1 bakje verse dille ((15 g), fijngesneden) 50 g bloem 3 el olijfolie 1 stokbrood 4 el dijonnaise (pot a 210 g)1. Rasp de schil van de limo... bekijk recept »
1/2 zakje verse dille (a 15 g) 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g) 4 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel grove mosterd 1/2 eetlepel honing vierseizoenenpeper (korrels, grofgemalen of geplet) 2 Schotse zalmhaasjes ... bekijk recept »