1000 recepten met dille
750 g aardappels (in stukken) 4 forellen 2 eetlepels zonnebloemolie ½ citroen (in plakjes) 15 g verse dille (fijngesneden) 2 komkommers (in blokjes) 1 rode ui (fijngesnipperd) 100 g volle kwark 30 g rucol... bekijk recept »
200 g freekeh 2 courgettes 7 el olijfolie 15 g basilicum 15 g dille 1 citroen (schoongeboend) 75 g peppadews (pot 420 g) 75 g Pecorino Romano (kaas) 50 g noten-fruitmix hazelnoot, goji, cranberry (zak 150 g)1. Kook... bekijk recept »
2 komkommers 3 bosuitjes 2 el olijfolie extra vierge 1 tl wittewijnazijn 2 mespunten versgemalen zwarte peper 15 g verse dille (bakje) 50 g witte kaas1. Schil de komkommers en halveer ze in de lengte. Schraap met een theelepel de zaa... bekijk recept »
1 bak mosselen (2 kg) 75 g boter 1 zak mosselgroenten (250 g) 250 ml droge witte wijn 4 pasteibakjes 60 g bloem 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 bakje dille ((15 g), de helft fijngesneden)1. Spoel de mosselen in ruim k... bekijk recept »
2 bosuitjes 10 cherrytomaten 5 g dille 2 el rodewijnazijn 5 el olijfolie extra vierge 75 g rucolaslamelange1. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Knip de dille fijn. Meng in een kopje de azijn, peper, zout en de oli... bekijk recept »
3 takjes tijm 1 teentje knoflook 6 eetlepels olijfolie 1½ eetlepel limoensap 750 g lamsboutplakken à la minute 45 g pijnboompitten 300 g verse spinazie 3 bosuitjes 1 kleine venkelknol 7 g verse dille 2 blaadjes munt 2 eetle... bekijk recept »
250 ml halfvolle melk (biologisch) 1/2 zakje instant gist (a 7 g) 200 g bloem (biologisch) 2 eieren (biologisch) 1 tl suiker (biologisch) 60 g boter (biologisch) 1 bakje bieslook (25 g) 1 bakje dille&n... bekijk recept »
2 gekookte bietjes (schoongemaakt) 1 kg huzarensalade 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje) 1 appel ((Elstar), fijngesnipperd) 2 eetlepels verse dille (fijngeknipt) 1 zakje knoflookbieslook ((20 g), fijngeknipt... bekijk recept »
1 bosje dille 10 cl droge witte wijn 1 snuifje fijne kristalsuiker fleur de sel, zwarte peper van de molen 4 teentjes knoflook 2 kg mosselen (jumbo’s) 2 eetlepels olijfolie 4 verse, goed rijpe tomaten1. Pel de teentjes knoflook en blancheer ze 5 min.... bekijk recept »
2 rode uien 1 kg gekookte bieten 4 aardappelen 2 el olijfolie 2 liter kippenbouillon van tablet 15 g verse dille 4 el Griekse yoghurt 100 g gorgonzola1. Snijd de ui fijn en de bieten in grove stukken. Schil en snijd de aardappelen in bl... bekijk recept »