1000 recepten met dille
300 g tuinerwten 10 vellen filodeeg (diepvries) 4 el verse dille 1 citroen 500 g zalmfilet 200 g roomkaas light knoflook & fijne kruiden 100 g boter1. Laat de tuinerwten en filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.... bekijk recept »
4 Hollandse Nieuwe haringen 1 tl olijfolie 8 radijsjes (grof geraspt) 2 el crème fraîche 1 el citroensap 1 1/2 el verse dille (fijngesneden)1. Verwijder het staartje van de haringen en snijd de haringfilets in kleine blokjes (3-4 ... bekijk recept »
1 meergranen stokbrood 4 el olijfolie extra vierge 1 citroen (schoongeboend) 125 crème fraîche 15 g dille 200 g gerookte zalm1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het brood in plakken van ca. 1 cm dik. Rol ze plat met de deegroller ... bekijk recept »
bieslook voor de afwerking 1 citroen in dunne schijfjes citroensap dillegroen 1.5 koffielepel fijn zout 4 fijngehakte takjes dille 1 gehakte sjalot 2 groene appelen (Granny Smith) krullen grana padano 2,5 koffielepel mierikswortel 2,5 koffielepel roz... bekijk recept »
1 kg vastkokende aardappel 355 g zure haringen 500 g gekookte bieten 2 friszure appels 15 g verse dille (bakje 15 g) 125 g crème fraîche 2 el mierikswortel 3 bosuitjes1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (bru... bekijk recept »
300 g tagliatelle (zak ) 2 courgette 1 citroen 1 teen knoflook 2 el olijfolie 320 g tonijnmoot in olijfolie 8 g dille (bakje à 15 g) 125 ml slagroom1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer on... bekijk recept »
300 g zalmfilet 6 bosuitjes 15 g dille 300 g rauwe & gepelde garnalen (diepvries, ontdooid) 270 g bladerdeeg 1 el grove mosterd 125 g crème fraîche light 3 eieren 100 g geitenkaas blanc 501. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ... bekijk recept »
24 panklare krieltjes 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 2 theelepels vloeibare (honing) 1 sjalotje 15 g verse dille 2 haringen1. Krieltjes onder koud stromend water afspoelen en in pan met weinig water in ca. 5 minuten beet... bekijk recept »
1 kg iets kruimige, roodschillige aardappel 250 g tuinerwten (diepvries) 4 eieren 15 g dille 2 el magere kwark 2 el mayonaise 2 el kappertjes 2 el wittewijnazijn 60 g rucola 250 g warmgerookte zalmstukken1. Snijd de aardappelen... bekijk recept »
2 noordzeetongen* 15 g boter 75 g winterpeen (in stukjes) 1 ui (gesnipperd) 1 kleine prei (gewassen en in ringetjes) 1 stengel bleekselderij (in boogjes) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 0.125 l droge witte wijn ... bekijk recept »