1000 recepten met dille
200 gram krabsticks 2 sinaasappels 4 blaadjes sla 4 eetlepels halvanaise 4 eetlepels yoghurt 4 eetlepels tomatenketchup tabasco 2 theelepels fijngehakte dille + 4 toefjes 2 eetlepels sinaasappellikeurHalveer 1 sinaasappel en snijd 1 helft in 4 partje... bekijk recept »
200 gram gerookte paling 250 gram pasta 1 liter visbouillon (van tablet) 1 eetlepel olijfolie 2 vleestomaten 3 lente-uitjes 200 gram diepvries doperwtjes 200 gram witte asperges (pot) 1 kleine appel 1 bekertje (125 ml) zure room 1½ dl yoghurt 1 eetle... bekijk recept »
600 gram roodbaarsfilets 1 teentje knoflook 50 gram zwarte olijven zonder pit 2 eetlepels kappertjes 1 ansjovisfilet 8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van die olie 15 gram verse dille (of uit de diepvries van Darégal)Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
4 halve ontvelde scholfilets 150 gram zalmfilet 2 eetlepels fijngehakte dille 1 visbouillontablet 2 dl bechamelsaus (kant-en-klaar) 3 eetlepels citroensap snufje suiker zoutSpoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte di... bekijk recept »
8 kleine stevige tomaten peper 2 haringen komkommer 2 eetlepels crème fraîche of Room Fris 1 eetlepel dille mosselen (potje) sardines (uit blik)Gevulde tomaten met haring Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper.... bekijk recept »
150 gram Hollandse garnalen 2 stronkjes witlof 1 bekertje zure room (125 ml) 1 eetlepel ketchup 1 eetlepel mayonaise 1 rode ui dille zout en peperMaak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fijn. ... bekijk recept »
200 gram Hollandse garnalen 35 gram boter 35 gram bloem ½ dl witte wijn 2½ dl visbouillon ½ dl slagroom 2 eetlepels kappertjes 4 eetlepels fijngehakte dille 4 grote pasteibakjes zout en peperVerwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter in een ruime... bekijk recept »
1/2 pot goede mayonaise (ik neem meestal Calve maar zelfgemaakte is natuurlijk lekkerder) 1 klein flesje koffieroom (geen halva o.i.d.) 6 tenen knoflookheel fijn gesnipperd of uitgeknepen (meer mag natuurlijk ook!) heel fijn gesnipperde uitjes verse ... bekijk recept »
4 verse haringen ansjovispasta dille paneermeel bloem zout 250 ml azijn 3 lepels suiker 4 gekneusde pimentkorrels 4 witte peperkorrels 2.5 dl zout water Bestrijk 4 verse haringen van binnen met ansjovispasta en strooi er dille over. Paneer de haring... bekijk recept »
4 stengels bleekselderij 1 blikje zalm (nettogewicht ca. 200 gr) 2 tl citroensap 2 el yogonaise peper & weinig zout 1 el fijngeknipte dille * Was de bleekselderij, verwijder eventuele harde "draden". * Snij de stengels in mooie gelijke stukken ... bekijk recept »