Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Makkelijk Visgerecht Uit De Oven

Pak van 4 Ons Diepvries Kabeljouw ± 1 kg. Aardappelen ± 1 Pond Peen 1 1/2 ons Roomboter 2 Visbouillonblokken Dille . ± 40 min. in de Oven In de Schaal De Dille wat Stukjes Roomboter en 1 Visbouillonblok Verkruimelen de Vis er op L... bekijk recept »

Graved Lax

1 kg zalm5 korianderzaden1 el suiker1,5 tl peper1 th grof zout2 bosjes dille 1,5 el scherpe mosterd1 el suiker2 el wijnazijn5 el maisolie1 el fijngehakte dilleblaadje slarode peper korrels. De mosterd saus. mosterd,suiker, wijnazijn olie en de dille ... bekijk recept »

Zalmtorentjes A L`ecureuil

2 dl crème fraîchesap van 1 citroen2 vastkokende aardappelen1/2 granny smith1/2 avocadoeen stukje gare zalm of een blikje4 plakjes gerookte zalmeen potje zalm- of foreleitjesverse of diepvries dillep en z. Meng de crème met een snuf... bekijk recept »

Kipcasserol

1 kipin stukken gesneden kipkruiden met zout 2 eetlepels boter 1 kg zuurkool 2 uienfijngehakt 1 teen knoflookfijngehakt ? 1 koffielepel karwijzaad 1 koffielepel dillevers gehakt 1 kippenbouillon 1 eetlepel paprikapoeder Evt. wat zout Kruid de ... bekijk recept »

Gekruide Sint Jacobs Schelpen

12 Sint-Jakobsschelpen schoongemaakt1 dl cider 15 gr bloem, 15 gr boter, 2 theelepels citroenrasp, 6 theelepels citroensap, 3 theelepels vers gehakte dille Marinade: 90 g zure room, 15 theelepel karwijpoeder, 1.5 theelepel kaneel 1.5 theelepel kurkum... bekijk recept »

Marokkaanse Tomatensalade

500 g trostomaten ? groene paprika 2 bosuitjes ? zakje verse dille (ca. 5 g) 5 takjes peterselie 3 el olijfolie 1 el rode-wijnazijn ca. 2/3 tl gemalen komijn zout versgemalen peper Tomaten wassen, halveren en in heel kleine stukjes snijden. Paprika ... bekijk recept »

Marrokaanse Tomatensalade

500 gr trostomaten1/2 groene paprika2 bosuitjes1/2 zakje verse dille(a 11 gr)5 takjes peterselie3 el olijfolie1 el rode wijnazijnca. 2/3 tl gemalen komijn(djinten)(zee)zout(versgemalen)peper Tomaten wassen, halveren en in heel kleine stukjes snijden.... bekijk recept »

Marokkaanse Tomatensalade

500 g trostomaten ? groene paprika 2 bosuitjes ? zakje verse dille (a 11 g) 5 takjes peterselie 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel rode-wijnazijn ca. 2/3 theelepel gemalen komijn (djinten) (zee)zout (versgemalen) peper Tomaten wassen, halveren en in he... bekijk recept »

Rosbief Gevuld (Montignac)

8 Plakken rosbief (iets dikker gesneden)2 eetlepels mayonais (uiteraard Montignac)4 eetlepels cottage-cheese1 lente-uit of kleine prei2 eetlepels dille1/2 krop ijsbergslaradijsjes (in heel dunne plakjes) voor de garnering : 4 blad lollo rosso2 (vlees... bekijk recept »

Courgettesoep Met Gerookte Zalm

500 gr courgettes25 gr margarine2 el bloem1 liter kippenbouillon2 el gehakte verse dille100 gr gerookte zalm1 bekertje creme fraiche1 el koffieroom/ room cullinair In pan boter verhitten en bloem erdoor roeren, scheutje voor scheutje bouillon toevoeg... bekijk recept »

Pagina 65 van 100