Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Gravlaks

1,5 kg verse zalm,40 gr grof zeezout,50 gr suiker 1 theelepel peperverse dille1 glaasje vieuxcognacjenever of whiskey De zalmfilet met vel naar beneden in een langwerpige schaal leggen. Grof zeezout, suiker en peper mengen. Heel fijngesneden verse di... bekijk recept »

Kruidencrepes Met Gerookte Zalm

1/3 ongeschilde komkommer2 tl. suiker1 el. azijn1 tl.ketjap manis1/5 fijngehakte rode peper (evt. extra om te garneren)150 gram zelfrijzend bakmeel1/4 tl. zout160 ml. melk2 el. gehakte dille en wat extra om te garneren2 eiwitten25 gram boter125 ml. c... bekijk recept »

Gepocheerde Varkenshaas

500 gr varkenshaas1 liter witte wijnlimoensap. voor de saus: 2 l. groentefond125 gr creme fraiche1 bosje dillecitroensapzout peper. Neem de gereduceerde saus en meng deze met 125 gr creme fraiche. Voeg er 1 eetlepel fijngehalte dille door, 1/4 theel.... bekijk recept »

Arnaki Lemonato

1,5 kg. stoofvlees van het lam met bot en vetbijv. borst 2 citroenenbosje dille van ca. 15golijfolie3 grote tenen knoflookzoutzwarte peper. Pers de citroenen uit. Snijd de dille klein en het knoflook in dunne plakjes. Verhit ruim olijfolie zeer heet ... bekijk recept »

Makreelmousse

4 limoenen 200 gram grookte makreelfilet 1 teen knoflookuitgeperst 2 el mayonaise 125 ml creme fraiche 1 rode peper zonder zaadjes 1 zakje verse dille Boen de limoenen schoon, halveer ze en pers ze uit( bewaar het sap). Snijd van de onderkant van de ... bekijk recept »

Scholfiletrolletjes Met Dillesaus

16 enkele scholfilets(= het visvlees van 4 hele schollen) zonder vel1 eiwit16 gekookte gamba's gepeld1-2 dl visbouillon (van tablet) voor de saus: 3 dl droge witte wijn3 dl visbouillon ( van tablet)2 sjalotjes fijngesneden2 teentjes knoflook geperst4... bekijk recept »

Paaseieren, Gevulde

4 hardgekookte eieren. 4 krabfantasysticks.(diepvries) 2 eetl. mayonaise. 1 eetl. dille. zout en versgemalen peper. Bereidingswijze Halveer de gepelde eieren in de lengte en wip de dooiers eruit. Snijd 3 van de krabfantasysticks fijn. Meng de verkrui... bekijk recept »

Penne Met Garnalen En Pernod

200 ml room 250 ml visbouillon 350 gr penne 30 - 45 ml Pernod 225 gr gekookte garnalengepelde ( indien diepgevrorenontdooid en zeer goed gedroogd ) 2 eetlepels gehakte verse dille plus extra voor de garnering zout en versgemalen zwarte peper Do... bekijk recept »

Gevulde Champignons

16 champignonscitroensap75 gr verse roomkaas40 gr gorgonzolazout naar smaakpeper naar smaak1 takje verse dillepaprikapoeder naar smaak Bereidingswijze De roomkaas losroeren met de gorgonzola en op smaak brengen met zout en peper. De champignonhoedjes... bekijk recept »

Pasta Van De Paus.

150 gr penne rigate,150gram babycourgette,10gr gedroogde funghi porcini,een kwart glas witte wijn,1tl citroensap,100 gr garnalen,dille en verse peterselie,versgemalen peper. Hulpmiddelen Keukenmesje,snijplank,bakje voor water. Hulpmiddelen - Keukenm... bekijk recept »

Pagina 67 van 100