Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Pittige Bismarckharingsalade

400 gr Bismarckharing (blik of pot) 2 appelen 3 zure augurken 1 uitje Dille of peterselie Peper Gemalen kruidnagels 1/4 liter zure room Maak een mengsel van de in stukjes gesneden haring, blokjes appel en plakjes augurk Voeg de gesnipperde ui, gehak... bekijk recept »

Garnalensalade

4 aardappelen Zout 3 eetlepels olie 1 theelepel mosterd 2 eetlepels azijn Versgemalen peper 400 gr garnalen Dille Borstel de aardappelen onder koud water schoon en kook ze in de schil in 20 minuten in een beetje water met zout gaar Giet de aardappel... bekijk recept »

Salade met gebakken steurgarnalen

2 eetlepels frambozenazijn 2 eetlepels notenolie 2 eetlepels soja-olie 2 eetlepels mayonaise Boter 60 ongepelde steurgarnalen 2 teentjes knoflook 200 gr gemengde sla 4 takjes dille Peper Zout Klop de frambozenazijn, de notenolie en de soja-olie door... bekijk recept »

preisoep met garnalen

1 flinke aardappel 1 dungesneden prei 3/4 liter kippebouillon 1 teentje knoflook uit de pers 75 g garnalen boter een scheutje slagroom tabasco dilleRasp de aardappel en laat die met de prei, de bouillon en de knoflook ñ 15 minuten zachtjes koken. Bak... bekijk recept »

Kerrie-Pompoensoep Met Rookworst.

200gr.pompoen1 bouillontablet25gr.boter2 el bloem2 el slagroom1 tl kerriepoeder1/2 tl dille200gr.rookworst1 takje selderij5 sprietjes bieslookzoutpeper Voorbereiding Pompoen schillen. Zachte binnenste en pitten verwijderen. In blokjes snijden. Bereid... bekijk recept »

Peter`s Farm Kalfsbouillon Met Garnalen En Geitenkaascrouton

1 kg kalfsschenkels 2 tl. zout 1 ui 5 peperkorrels 1 laurierblad 250 gr. witte kool 25 gr. boter 1 el. honing 200 gr. gepelde garnalen 1 el. versgehakte dille of 1 tl. gedroogde dille 4 sneetjes stokbrood 75 gr. stevige geitenkaas Leg de kalfsschenk... bekijk recept »

Saffraanrisotto Met Garnalen

300 gram risottorijst 1 uigesnipperd 2 teentjes knoflookuit de knijper peper en zout uit de molen driewart liter gevogeltefond 1 dl witte wijn 1 zakje saffraandraadjes een half kopje melk 1 dl slagroom 100 gram Parmezaanse kaasgeraspt 2 el fijngesned... bekijk recept »

Risotto Met Mosselen

1 kg mosselen.1 dl droge witte wijn.4 el olijfolie.2 sjalotjesfijngesneden.zout en peper.200 gram risottorijst.1-1 1/4 liter hete visbouillon van een tablet.1 el fijgesneden dille. Hulpmiddelen Lage wijde pan met dikke bodem van ong 1 1/2 liter inho... bekijk recept »

Bietensalade Met Geitenkaas En Hazelnoten

1 schaal rode bietjes (500 g)gekookt 1 eetlepel walnootolie (flesje a 250 ml) 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel medium sherry 1 eetlepel rode-wijnazijn 2 theelepels vloeibare honing 1 zak waterkers (75 g) 1/2 zakje hazelnoten (a 55 g) 100... bekijk recept »

Forel met noilly en verse kruiden

4 forellen 20 gr bloem (tarwebloem) 75 gr boter (bakboter) peper zout 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 takje dille 25 gr postelein 4 sjalotten 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 1 dl wijn (wit/droog) 1 dl Noilly Prat 2.5 dl roomDe schoongemaakte fore... bekijk recept »

Pagina 90 van 100