Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Soepje van kabeljauw 'in 't groen'

200 g kabeljauwfilet 2 sjalotten 50 g spinazie 2 bakjes waterkers 50 g kervel 2 takjes citroenmelisse 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 2 takjes bonenkruid 2 takjes dille 1 citroen 15 dl visfumet 5 dl wijn (wit/droog) 1 dl room 70 g boter (roombote... bekijk recept »

Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus

Voor 2 personen:1/2 bekertje creme fraiche (125 ml)1 1/2 theelepel sinaasappelmarmelade 1/2 theelepel Zaanse mosterdzout(versgemalen) zwarte peper3 eetlepels olie1 eetlepel citroensap3 takjes dille1 komkommer (recht)100 g gerookte zalmfilet 4 blaadje... bekijk recept »

Gravlax met mosterdsaus

Voor voor 4 personen: 1 zalmfilet à 400 gram ½ bosje dille 5 gram witte peperkorrels 2 el zout 2 eetlepels suiker 1 citroenBegin met een drooggedepte zalmfilet met huid waar de schubben vanaf zijn. Vraag de visspecialist dit voor te doen. Controleer ... bekijk recept »

Gekookte Kreeft

1 kreeft ca 1 kg 1 klein blikje zalm 1 ons gekookte garnalen (middelmaat) 1 zakje Hollandaise Saus 1 glas witte wijn (zoet) 1 bosje verse dille 1 bosje peterselie citroen sap peper & zoutBereiding: Neem je allergrootste pan en vul hem voor 3/4 m... bekijk recept »

Spinaziesalaatje met zalm

Voor 4 personen: 4 eieren 2 toefjes dille 4 citroenschijfjes zout 500 g verse zalm (2 moten) 250 g bladspinazie 3 sjalotten 4 eetlepels Dijonmosterd 6 eetlepels olieDe eieren hard koken, spoelen onder koud water, pellen en laten afkoelen. Een halve l... bekijk recept »

Bouche van scampis en venkel

1 kleine ui en wortel, 2 stengels selder, 1 venkel, 20 g boter, 24 scampis, peper, zout, cayennepeper, 1 eetlepel cognac, 1 dl witte wijn, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier 10 geplette peperkorrels, 1 theelepel tomatenpuree, 2,5 dl room , 1/2 eetlepel ... bekijk recept »

Romige slasoep met hollandse garnalen

2 kroppen sla, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel boter, 2 visbouillonblokjes, 3 takjes verse dille, 1 tomaat, 200g Hollandse garnalen, 125ml slagroom, zout, peper, snufje nootmuskaat.Bereidingswijze: Was de bladeren sla en laat de nerven z... bekijk recept »

Witloofblaadjes Met Zalmrillettes

Dille 2 takje(s) witloof(s) 0,50 tomaat (-aten) 0,25 boter 20 gram bieslook 0,25 bosje(s) dikke room 0,50 soeplepel(s) zout olijfolie 1 soeplepel(s) sap van citroen 0,25 soeplepel(s) zalmei(eren) 0,25 potje(s) peper rauwe zalm 37,50 gram ... bekijk recept »

Zalmsalade

3 aardappelen in de schil400 gr rode zalm (blik)- uitgelekt1 fijngesneden ui5 zoetzure augurken - fijngesneden1 klein blikje champignons (? gr)2 gekookte bietjes - in blokjes1 friszure appel - fijngesneden. Voor de dressing: 1 el zure room1 el halvan... bekijk recept »

Zweedse Gehaktballetjes

45 gr zachte boter of margarine 1 uifijngesnipperd 250 gr mager varkensgehakt 125 gr rundergehakt 100 gr kalfsgehakt 45 gr paneermeel 1 eilosgeklopt 4 eetl slagroom 4 eetl mineraalwater 1/2 theel peper 1/2 theel nootmuskaat 1/4 theel zout 4 eetl fijn... bekijk recept »

Pagina 91 van 100