Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Potato Bilkalekh

12 medium aardappelen 4 eieren 1/2 kopje matze meel 2 eetlepels plantaardige olie 2 uien peterselie dille overige specerijenzout en peper naar smaak. Voorbereiding Schil de aardappelen kook ze (ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn) en snijd ze klein... bekijk recept »

Zalmpasta

1 zakje vis/dille-saus van Knorr circa 1/2 pakje Room Culinair 1 pakje gerookte zalm 1 bakje Noorse garnalen eventueel 5 krabsticks 1 potje asperges 1/2 eetlepel verse of gedroogde dille enkele druppels tabasco pasta naar keuzeliefst tagliatelle * V... bekijk recept »

Gehaktballetjes In Dillesaus

350 g mager varkensvlees(in blokjes)1 kleine ui(grof gesnipperd)40 g verse witbroodkruimels2 el fijngehakte kervel of peterseliezoutzwarte pepermespunt geraspte nootmuskaat4 eierdooiers losgekloptbloem voor bestuiven1 l kippebouillon5 a 6 takjes pete... bekijk recept »

Basisrecept Voor Geroosterde Groenten

4 tl ghee of olijfolie 1 el tamari sojasaus 1 el balsamicoazijn 1 el gedroogd basilicum 1 tl vers gemalen zwarte peper 2 tl gedroogde dille 125 gram auberginezonder schil en in blokjes 1 grote yamgeschild en in blokjes 10 groene aspergesin st... bekijk recept »

Gepofte Aardappels Met 3 Soorten Vulling

Basis 4 aardappels in de schilschoongeboend 1 theelepel grof zeezout 50 g zachte boter Vulling 1 2 tomatenontveld en in blokjes 2 el basilicumblaadjesgrofgescheurd 1 el balsamicoazijn 1/2 tl zeezout Vulling 2 100 g cottage cheese 50 g gerookte zalmsn... bekijk recept »

Rheinische Salzgurken

2,5 kg verse augurken, 80 g zout, ca. 2 liter water, Verse dillewat azijnessenceeventueel wat mosterdzaad Gurkendoktor (dat is in Duitsland te verkrijgendus als je daar komtneem een pakje mee!) Bereidingswijze De augurken goed wassen en 24 uur in wat... bekijk recept »

Ingelegde Pompoen

2 kg pompoen,100 gr sjalotten1-2 Spaanse pepers? bos dille200 gr honing200 gr bruine suikerzout1 el zwarte peperkorrels1 el mosterdzaadjes3 laurierblaadjes3/8 l wijnazijn Bereidingswijze : Pompoen in parten snijdenschillen en het merg eruit snijden. ... bekijk recept »

Garnalen In Knoflookboter

30 ml. (2eetl.)boter.2-3 tenen knoflook,fijngesneden.400.grm gekookte gepelde garnalen.30-45 ml. (2a 3 eetl.)droge sherrij zout en versgemalen zwarte peper,15-30ml(1a2 eetl) fijngesnedenverse dille citroenschijfjes of partjes en verse dilletakjes voo... bekijk recept »

Kleurige Gemengde Salade

2 bosjes radijs2 tomaten1 kleine courgette2 rode paprika's1 kleine koolrabi1/4 bosje bieslook1/2 bosje dille 1/4 bakje tuinkers. Voor de dressing: 3 eetlepels zure room1 eetlepel azijn1 eetlepel niet te scherpe mosterdzoutpeper5 eetlepels olie. Verd... bekijk recept »

Scampi'S Met Luzerne

10 rauwe scampi's grof zeezout sneetje volkoren knackebrod 50 gr mayonaise bakje luzerne takje verse dille Bereidingswijze 1. Bak de scampi's zonder vetstof in een koekenpan met antiaanbaklaag tot ze mooi roze kleurenbestrooi ze met grof zout en giet... bekijk recept »

Pagina 93 van 100