Recepten met dille

1000 recepten met dille

Dille

Dille De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.

Zeevruchtentaart

500 gram kabeljauwfilet 250 gram zalmfilet 4 dl melk nog wat melk voor de puree laurierblad 1 kg aardappels 100 gram gepelde garnalen 4 el vloeibare margarine 4 el bloem scheut witte wijn 1 el verse gehakte dille 2 el kappertjes zout en peper 1 zakje... bekijk recept »

Aardappelen Met Zalm

800 gram aardappelenvastkokersschoongeboend - zout - 500 gram verse zalmfiletin smalle reepjes gesneden - ca. 100 gram boter - 50 gram bloemgezeefd - 2 dl visfonduit potje - 2 dl droge witte wijnzoals Pinot blanc (Elzas) - witte peper uit de molen - ... bekijk recept »

Pate Met Toast Special.

4 plakjes pate van ca. 1 cm dik (bv. Boerenpate) 4 sneetjes wit brood (casino) 1 sinaasappel ,1 dl bessensap (of 1 dl port) mespuntje cayenne peper , ? theelepel gemberpoeder , blaadjes sla voor de versiering. Eiersalade met dilledressing Nodig: 2... bekijk recept »

Egyptische Snijbonen

750 g. snijbonen4 tenen knoflook3 eetl. olijfolie1 bl. tomatenstukjes met sap (400 g.)2 eetl. fijngehakte basilicum1 eetl. fijngehakte dillezoutversgemalen peper. Voorbereiding Haal de snijbonen af en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm. Pel de knoflook... bekijk recept »

Iran: Gevulde Wijnbladeren

125 gr wijnbladeren 125 gr rijst 1 1/2 gepeldegehakte tomaat 2 eetlepels fijngehakte sjalot 1 eetlepel peterselie 1 eetlepel gedroogde munt 1/8 theelepel gemalen kaneel 1/8 theelepel gemalen allspice peperzout 1 tomaat in schijven 2 teentjes knoflook... bekijk recept »

Cannelloni Met Spinazie En Ricotta

500 ml kant-en-klare tomatensaus voor pasta 2 verse lasagnevellenin de lengte gehalveerd of kant en klare cannellonirolletjes50 g geraspte parmezaanVulling:800 g spinazie750 ricotta100 g geraspte parmezaan2 eetlepels gehakte bladpeterselie1 gehakte d... bekijk recept »

Neptunuszalm

500 g verse zalm 250 g engelenhaarvermicelli 4 el olijfolie 2 el citroensap 1 takje verse dille 2 el verse koriander 1 grote tomaat 3 eel gehakte sjalotjes zout en peper Bestrooi de vis met zout en peper. Giet er een eetlepel citroensap en wa... bekijk recept »

Dolmadakia

500 gr. Wijnbladeren 3 uienheel fijn gesneden 150 gr. Rijst 250 gr. Olie en 1 kop olie 2 eetlepels dille fijngesneden 2 eetlepels peterselie fijngesneden 1/4 eetlepel komijn 1/4 eetlepel kruizemunt 2 citroenen 1 kop water peper en zout Bereidingswij... bekijk recept »

Bagali Shevid Polo

500 gram gekookte rijst 300 gram gare lima boontjes 100 gr gesmolten boter 1 kopje vers gesneden dille 3 middelgrote aardappelsin schijfjes 1/4 tl saffraan geweekt in 2 el heet water Zout versgemalen peper Voorbereiding Smelt 4 eetlepels boter... bekijk recept »

Zweedse Wok

(voor tien personen) -600 gr koolvisin stukjes van 4 x 4 cm gesneden -600 gr zalmfiletin stukjes van 4 x 4 cm gesneden -500 gr amandelschelpengoed wassen -500 gr venusschelpengoed wassen -500 gr inktvisin stukjes gesneden -3 stukken wit van prei... bekijk recept »

Pagina 95 van 100