1000 recepten met dille
800 gr ossehaas 1 l. rode wijn 4 eetl gehakte dille (4 eetl) 1 l. vleesfond bouquet garni (worteluipreiselderij) 1 bosje koriander 1 avocado 2 theel. fijngehakte dille 2 theel. gehakte peterselie 0,5 l. groente fond 1 dl olijfolie 1 dl vinaigre 1 pas... bekijk recept »
4 tongscharren van 450 g, 1 rode kool, 1 groene kool, 1 kg aardappelen, arachideolie, alcoholazijn, paneermeel, eiwit, bloem, boter, dille, nootmuskaat, peper, zout. Bereidingswijze De tongscharren schoonmaken en enkel de zwarte velkant erafhalen. Kr... bekijk recept »
2 bosjes radijs2 tomaten1 kleine courgette2 rode paprika's1 kleine koolrabi1/4 bosje bieslook1/2 bosje dille1/4 bakje tuinkers VOOR DE DRESSING: 3 eetlepels zure room1 eetlepel azijn1 eetlepel middelscherpe mosterdzout en peper5 eetlepels olie en ver... bekijk recept »
75 gr. krabsalade 4 gr. gelatine 100 cc witte wijn of visbouillon 50 gr. gerookte heilbotfilet zonnebloemolie appelazijn honing zout en peper voor garnering: zalmeitjes en kleine takjes dille of kervel Hulpmiddelen Kleine timbaalvormpjes Hulpmiddel... bekijk recept »
900 gr nieuwe aardappeltjes 4 el olijfolie 4 lente uitjesfijngehakt 1 teentje knoflookgeperst 2 el verse dille (fijgesneden) of 1 el gedroogde 2 el wijnazijn 1/2 tl suiker zout en peper 2 el verse peterseliefijngesneden Bereidingswijze De aardappelt... bekijk recept »
3 eetlepels boter 500 gr mager lamsvlees in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm 1 bosje fijngehakte worteltjes 1 bosje fijngehakt dillegroenof 1 eetlepel gedroogde dille 2 eetlepels fijngesneden peterselie 1 eetlepel fijngesneden verse munt of 1/2 theelepe... bekijk recept »
600 gr. kabeljauwfilet (goedkopere vervanger is koolvisfilet) 5 dl. vis- of kruidenbouillon (evt. van blokjes)_ 1/2 dl. droge witte wijn (ik gebruik gewone Blanc de Blancsaltijd lekker) 125 ml. slagroom 125 gr. roze garnalen peper zout 2 el. dille (e... bekijk recept »
1 soeplepel fijngehakte dille 2 tomaten 2 wortels 2 takjes groene selder 250 gr heilbotfilet 2 soeplepels olijfolie 2 pampelmoessen peper en zout 100 gr Spirelli 1/2 bosje kleine uien Hulpmiddelen [img_plain Hulpmiddelen - [img_plain Bereid... bekijk recept »
per persoon 1 artisjok citroensap water Voor de saus: 0.5 roomkaasje (Boursin naturel) 2 eetlepels grapefruitsap 1 eetlepel appelazijn 1 eetlepel zeer fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngehakte munt 1 eetlepl gehakte dille 1 stijfgeklopt eiwit zou... bekijk recept »
Voorgerecht voor 4 personen bereidingstijd: 1 0 tot 20 minuten 196 kcal / 822 kj p.p. 1 ontvelde gefileerde schol (4 filets) 2 eetlepels fijngehakte dille zout Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Leg de scholfilets met de graatkant naar boven op... bekijk recept »