Recepten met dragon

1000 recepten met dragon

Dragon

Dragon Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.

Gevulde Kiprolletjes

75 gr. pijnboomppitten 3 dubbele kipfilets zoutpeper 125 gr. spinaziezonder steeltjes 200-225 gr. verse geitenkaas 75 gr. zongedroogde tomaten op oliein stukjes 1 tl. fijgesneden dragon 2 teentjes knoflookgeperst. Voor de honing-dragondressing: 1 el.... bekijk recept »

Spaghetti Met Gehaktballetjes

150 gr. bruinbroodkruim 1,5 dl. melk 1 grote uigesnipperd 450 gr. rundergehakt 1 theel. paprikapoeder 4 eetl. olijfolie 1 eetl. boter 450 gr. verse spaghetti zout peper takjes verse dragon om te garneren tomatensaus: 1 eetl. boter 2,5 eetl... bekijk recept »

Kipfilet In Dragoncreme

50 gr boter of margarine1 fijngesneden ui2 el droge vermouth4 dl gevogeltefond1 dl droge witte wijn8 takjes dragon2 dl slagroom4 enkele kipfiletszoutpeperextra: ovenschaal. Smelt 25 gr boter in een pan en bak de ui hierin ong. 5 min. Voeg de vermouth... bekijk recept »

Geflambeerde Gamba's

20 grote rauwe garnalen (Tiger-garnalen) 1 el olijfolie 20 gr boter of margarine 2-3 el cognac 5 dl visfond of sterke (ongezouten) visbouillon 2 el fijngesneden kruiden (dragonkervel en peterselie) 50 gr koude boterin klontjes zout en witte peper ta... bekijk recept »

Courgette-Dragonsoep

2 courgettes 1 sjalot 2 a 3 takjes verse dragon 1 eetl boter 1 kippenbouillontablet 1 eetl.droge sherry zout en peper uit de molen 1 bakje rivierkreeftjes (AH) Hulpmiddelen Staafmixer Hulpmiddelen - Staafmixer Voorbereiding Sjalot pellen en snipper... bekijk recept »

Gepocheerd Ei Met Dragonsaus

2 uien 100 gr gerookt spek (circa 0.5 cm dik) 200 gr champignons boter 2 dl witte wijn 2 dl room 2 dl melk 2 el gehakte dragon 400 gr spinazie 1 el azijn 4 eieren 4 takjes dragon nootmuskaat peper en zout Pel de uien en snipper ze fijn. Verwijder het... bekijk recept »

Biefstuk Béarnaisesaus

1 el solo 4 biefstukken peper&zout (pezo) voor de béarnaisesaus 40 ml dragonazijn 40 ml droge witte wijn 1 sjalot, gesnipperd 20 gr dragon, gehakt 3 eierdooiers 120 gr hoeveboter (klontjes) zeezout en zwarte peper 1. Voorbereiding: kook voor de béa... bekijk recept »

Griet met gebakken aardappelen en bearnaise

4 grietfilets (150 g elk)800 g krielaardappelen1 bosje radijzen200 g gemengde sla2 teentjes knoflook (geperst)1 citroen (sap van)2 takjes rozemarijn (blaadjes)witte wijnazijnolijfoliepeperzout10 el sjalot (gesnipperd)4 eidooiershandvol dragon (gesnip... bekijk recept »

Rosbiefrolletjes met gevulde eitjes

1 rundergebraad (minstens 1,5 kilo)1 bosje jonge wortelen500 g jonge asperges2 el dragon ( 2 el gehakte dragon voor de gevulde eitjes)500 ml marsala8 eieren2 kl mosterd3 el verse room1 el geraspte mierikswortel125 ml dikke roomboterolijfoliepeperzeez... bekijk recept »

Zelfgemaakte bearnaisesaus

1 l witte wijn4 sjalotten (grote)1 bosje dragon1 el zwarte peper (geplet)1 kl zout0.5 l witte wijnazijn2 el mosterdzaad250 g boter4 eidooiershandvol kervel (verse)handvol verse dragonpeperzout1. Maak de gastrique. Doe de wijn, sjalotten, dragon, zwar... bekijk recept »

Pagina 39 van 100