1000 recepten met dragon
75 gr. pijnboomppitten 3 dubbele kipfilets zoutpeper 125 gr. spinaziezonder steeltjes 200-225 gr. verse geitenkaas 75 gr. zongedroogde tomaten op oliein stukjes 1 tl. fijgesneden dragon 2 teentjes knoflookgeperst. Voor de honing-dragondressing: 1 el.... bekijk recept »
150 gr. bruinbroodkruim 1,5 dl. melk 1 grote uigesnipperd 450 gr. rundergehakt 1 theel. paprikapoeder 4 eetl. olijfolie 1 eetl. boter 450 gr. verse spaghetti zout peper takjes verse dragon om te garneren tomatensaus: 1 eetl. boter 2,5 eetl... bekijk recept »
50 gr boter of margarine1 fijngesneden ui2 el droge vermouth4 dl gevogeltefond1 dl droge witte wijn8 takjes dragon2 dl slagroom4 enkele kipfiletszoutpeperextra: ovenschaal. Smelt 25 gr boter in een pan en bak de ui hierin ong. 5 min. Voeg de vermouth... bekijk recept »
20 grote rauwe garnalen (Tiger-garnalen) 1 el olijfolie 20 gr boter of margarine 2-3 el cognac 5 dl visfond of sterke (ongezouten) visbouillon 2 el fijngesneden kruiden (dragonkervel en peterselie) 50 gr koude boterin klontjes zout en witte peper ta... bekijk recept »
2 courgettes 1 sjalot 2 a 3 takjes verse dragon 1 eetl boter 1 kippenbouillontablet 1 eetl.droge sherry zout en peper uit de molen 1 bakje rivierkreeftjes (AH) Hulpmiddelen Staafmixer Hulpmiddelen - Staafmixer Voorbereiding Sjalot pellen en snipper... bekijk recept »
2 uien 100 gr gerookt spek (circa 0.5 cm dik) 200 gr champignons boter 2 dl witte wijn 2 dl room 2 dl melk 2 el gehakte dragon 400 gr spinazie 1 el azijn 4 eieren 4 takjes dragon nootmuskaat peper en zout Pel de uien en snipper ze fijn. Verwijder het... bekijk recept »
1 el solo 4 biefstukken peper&zout (pezo) voor de béarnaisesaus 40 ml dragonazijn 40 ml droge witte wijn 1 sjalot, gesnipperd 20 gr dragon, gehakt 3 eierdooiers 120 gr hoeveboter (klontjes) zeezout en zwarte peper 1. Voorbereiding: kook voor de béa... bekijk recept »
4 grietfilets (150 g elk)800 g krielaardappelen1 bosje radijzen200 g gemengde sla2 teentjes knoflook (geperst)1 citroen (sap van)2 takjes rozemarijn (blaadjes)witte wijnazijnolijfoliepeperzout10 el sjalot (gesnipperd)4 eidooiershandvol dragon (gesnip... bekijk recept »
1 rundergebraad (minstens 1,5 kilo)1 bosje jonge wortelen500 g jonge asperges2 el dragon ( 2 el gehakte dragon voor de gevulde eitjes)500 ml marsala8 eieren2 kl mosterd3 el verse room1 el geraspte mierikswortel125 ml dikke roomboterolijfoliepeperzeez... bekijk recept »
1 l witte wijn4 sjalotten (grote)1 bosje dragon1 el zwarte peper (geplet)1 kl zout0.5 l witte wijnazijn2 el mosterdzaad250 g boter4 eidooiershandvol kervel (verse)handvol verse dragonpeperzout1. Maak de gastrique. Doe de wijn, sjalotten, dragon, zwar... bekijk recept »