1000 recepten met dragon
1 galiameloen 20 g dragon 1 el citroensap 2 el honing 150 g parmaham 2 el pesto alla genovese 8 grissini soepstengels 1 blender of staafmixer1. Halveer de meloen en verwijder de pitten. Snijd daarna in plakken en verwijder de schil. Snijd 2 pl... bekijk recept »
2 pastinaken 1 hoevekip keukenkoord om te binden 4 eetlepels tuinbonen 2 lente-uitjes 0,50 l room 1 l melk 2,5 l kippenbouillon 1 bosje verse dragon 200 g boter 8 spruiten 8 girollen of champignons 200 g panko (Japans broodkruim) 200 g fijne spekreep... bekijk recept »
3 el olijfolie 400 g champignonroerbakmix 3 tl dragon 275 g notenrijst 700 ml hete groentebouillon (van tablet) 250 g tuinbonen (diepvries) 1 citroen (schoongeboend) 100 g zuivelspread light 3 bosuien1. Verhit de olie in een... bekijk recept »
100 g bladspinazie (diepvries) 6 eieren 50 ml melk 1 mespunt gedroogde dragon 25 g boter 75 g zachte geitenkaas1. Laat de spinazie ontdooien. Klop de eieren los met de melk en dragon en breng op smaak met peper en zout. Doe de ontdooid... bekijk recept »
1 ui (gesnipperd) 50 g boter 50 g bloem 1 theelepel gedroogde dragon 5 dl melk 3 kruidenbouillontabletten 2 dl droge witte wijn 250 g geraspte emmentaler 1 eetlepel citroensap 125 ml slagroom 75 g rucolasla (grofgehakt)1... bekijk recept »
1 kg aardappelen (iets kruimig) 600 g winterpeen (in dunne plakken) 2 uien (in ringen) 100 ml halfvolle melk 1 el gedroogde dragon 4 el paneermeel 40 g boter1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen. Snijd ze ... bekijk recept »
400 g kalfslappen 4 el olijfolie 1 sjalot gesnipperd 75 ml witte wijn 1 pot kalfsfond (400 ml) 2 takjes rozemarijn 500 g fettucine 250 g paddestoelenmix 4 el slagroom 2 tl mosterd 2 el dragon fijngesnedenBestrooi de kalfslappen met zout en peper. Ver... bekijk recept »
4 bio-eieren 200 g grijze garnalen 20 g gehakte dragon 125 g zongedroogde tomaten 75 g zure room 10 blaadjes kervel1. Breek de eieren en klop ze los, kruid met peper en zout en veel verse gehakte dragon. 2. Bak hiervan omeletten en laat ze nadien afk... bekijk recept »
10 g platte peterselie (bakje 20 g) 1 perssinaasappel 4 takjes dragon 1 tl dijonmosterd 3 el olijfolie 400 g minigroente van de maand (haricots verts, bimi, minimaiskolfjes, rode peper)1. Pers de helft van de sinaasappel uit, de andere... bekijk recept »
10 cl Banyuls 25 cl light room 2 takjes dragon 1 konijn in stukken 2 eetlepels mosterd op grootmoeders wijze 1 eetlepel honing 3 eetlepels olijfolie zout en peper1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C. 2. Leg de stukken konijn in een grote ovenscho... bekijk recept »