Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Appelcider

3 appelsgeschildklokhuis uitgeboord 2 flessen (a 7 1/2 dl) droge cider 3 kruidnagels stukje foelie versgeraspte nootmuskaat 1 citroen in plakjes 2 sinaasappels in plakken 3 eetlepels donkere basterdsuiker De appels halveren en met het snijvlak naa... bekijk recept »

"Smoor" Van Varkensvlees

500 gr. hamlappen 3 uien 2,5 dl. water 4 eetl. ketjap manis sap van 1 citroen 1/2 theel. pepervers gemalen 1/2 theel. gemberpoeder 1 theel. sambal 1 stukje foelie zout In een pan het water met de ketjap, het citroensap, peper, gemberpoeder, ... bekijk recept »

Kalfsbouillon

1 kalsschenkel 1 ui 2 kruidnagels 2 blaadjes laurier verse tijm 1 stukje foelie (zo groot als een postzegel) 3 wortels peterselie (een paar takjes) 1 pot kalfsfond tortelini enkele koken voor de garnering Doe 1 1/2 liter water in de pan met daarin de... bekijk recept »

Engelse Inmaakspecerijen

4 blaadjes foelie--- 2 pijpjes kaneel--- 2 kleine gedroogde pepertjes--- 2 kleine stukjes gedroogde gemberwortel--- 2 el pimentbessen--- 2 el hele kruidnagels--- 2 el korianderzaad--- 2 el mosterdzaad--- 2 el zwarte peperkorrels Voorbereiding Foeliep... bekijk recept »

Twaalf Apostelensoep

1/2 liter krachtige visbouillon1/2 liter krachtige kippenbouillon30 gram gerookt spek of bacon50 gram boter150 gram in reepjes gesneden meervalfilet12 soorten groenten in blokjes/ringetjes gesneden. Van elk 50 gram: aardappelpreiwinteruiknolselderijw... bekijk recept »

Gevulde Paprika's

4 Paprika's4 flinke aardappelen? 200 gr. gehakt? 250 gr. preikerriefoeliepaprikapoeder1 ei1 (kleine) uiketjap asingeraspte kaas (belegen) Bak het gehakt gekruid met zout, peper en kerrie (? 1 eetlepel), rul. Voeg de prei en paprikastukjes toe en bak ... bekijk recept »

Varkenskarbonade Met Heerlijke Saus

6 groot varktjops - 1/2 kop blatjang(cutney) - Bietjie knoffel - 1 koppie kookwater - 1/2 koppie mayonnaise - 1/2 koppie tamatiesous(ketchup) - 1 pakkie bruin uiesoppoeier Bereidingswijze Braai tjops goudbruin aan beide kante. Meng die sousbestanddel... bekijk recept »

Varkenskarbonade Met Heerlijkste Saus

6 groot varktjops - 1/2 kop blatjang "chutney" - Bietjie knoffel - 1 kop kookwater - 1/2 kop mayonnaise - 1/2 kop tamatiesous - 1 pakkie bruinuiesoppoeier Bereidingswijze Braai tjops goudbruin aan beide kante. Meng die sousbestanddele bymekaar en goo... bekijk recept »

Champignons In Lichte Roomsaus

2 el ongezouten boter 2 el fijngesnipperd sjalotjes 300 gram schoongemaakt en in plakjes gesneden champignons snufje cayennepeper snufje gemalen foelie 3 el ontvette kippenbouillon bij voorkeur zelf getrokken 2 el tawny port 1,25 dl. slagroom zout (n... bekijk recept »

Sinterklaas - Bisschopswijn

1 liter rode wijn 1 citroen 1 sinaasappel 20 kruidnagelen 2 eetlepels suiker 1 kaneelstokje een mespuntje foelie en saffraan (eventueel) Was en droog de citroen en de sinaasappel. Steek in elk 10 kruidnagelen. Doe de wijn, suiker, citroen, sinaasappe... bekijk recept »

Pagina 13 van 40