398 recepten met foelie
3 appelsgeschildklokhuis uitgeboord 2 flessen (a 7 1/2 dl) droge cider 3 kruidnagels stukje foelie versgeraspte nootmuskaat 1 citroen in plakjes 2 sinaasappels in plakken 3 eetlepels donkere basterdsuiker De appels halveren en met het snijvlak naa... bekijk recept »
500 gr. hamlappen 3 uien 2,5 dl. water 4 eetl. ketjap manis sap van 1 citroen 1/2 theel. pepervers gemalen 1/2 theel. gemberpoeder 1 theel. sambal 1 stukje foelie zout In een pan het water met de ketjap, het citroensap, peper, gemberpoeder, ... bekijk recept »
1 kalsschenkel 1 ui 2 kruidnagels 2 blaadjes laurier verse tijm 1 stukje foelie (zo groot als een postzegel) 3 wortels peterselie (een paar takjes) 1 pot kalfsfond tortelini enkele koken voor de garnering Doe 1 1/2 liter water in de pan met daarin de... bekijk recept »
4 blaadjes foelie--- 2 pijpjes kaneel--- 2 kleine gedroogde pepertjes--- 2 kleine stukjes gedroogde gemberwortel--- 2 el pimentbessen--- 2 el hele kruidnagels--- 2 el korianderzaad--- 2 el mosterdzaad--- 2 el zwarte peperkorrels Voorbereiding Foeliep... bekijk recept »
1/2 liter krachtige visbouillon1/2 liter krachtige kippenbouillon30 gram gerookt spek of bacon50 gram boter150 gram in reepjes gesneden meervalfilet12 soorten groenten in blokjes/ringetjes gesneden. Van elk 50 gram: aardappelpreiwinteruiknolselderijw... bekijk recept »
4 Paprika's4 flinke aardappelen? 200 gr. gehakt? 250 gr. preikerriefoeliepaprikapoeder1 ei1 (kleine) uiketjap asingeraspte kaas (belegen) Bak het gehakt gekruid met zout, peper en kerrie (? 1 eetlepel), rul. Voeg de prei en paprikastukjes toe en bak ... bekijk recept »
6 groot varktjops - 1/2 kop blatjang(cutney) - Bietjie knoffel - 1 koppie kookwater - 1/2 koppie mayonnaise - 1/2 koppie tamatiesous(ketchup) - 1 pakkie bruin uiesoppoeier Bereidingswijze Braai tjops goudbruin aan beide kante. Meng die sousbestanddel... bekijk recept »
6 groot varktjops - 1/2 kop blatjang "chutney" - Bietjie knoffel - 1 kop kookwater - 1/2 kop mayonnaise - 1/2 kop tamatiesous - 1 pakkie bruinuiesoppoeier Bereidingswijze Braai tjops goudbruin aan beide kante. Meng die sousbestanddele bymekaar en goo... bekijk recept »
2 el ongezouten boter 2 el fijngesnipperd sjalotjes 300 gram schoongemaakt en in plakjes gesneden champignons snufje cayennepeper snufje gemalen foelie 3 el ontvette kippenbouillon bij voorkeur zelf getrokken 2 el tawny port 1,25 dl. slagroom zout (n... bekijk recept »
1 liter rode wijn 1 citroen 1 sinaasappel 20 kruidnagelen 2 eetlepels suiker 1 kaneelstokje een mespuntje foelie en saffraan (eventueel) Was en droog de citroen en de sinaasappel. Steek in elk 10 kruidnagelen. Doe de wijn, suiker, citroen, sinaasappe... bekijk recept »