Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Gevulde spitskool

1 spitskool 12 bladeren losgemaakt3 eetlepel olie of vloeibaar bakproduct1 rode ui fijngehakt2 teenjes knoflook1 theelepel Kummelzaad400 gram kastanjechampignon500 gram half om half gehakt1 ei losgeklopt2 eetlepel paneermeel300 milliliter runderbouil... bekijk recept »

Gemarineerde varkenshaas

2 varkenshaasjes van ca 400 g p.st.zoutversgemalen peper2 eetl. olijfolie1 eetl. mosterd50 g ijskoude boter in kleine blokjesvoor de marinade:500 ml rode of witte wijn2 eetl. olijfolie6 teentjes knoflook (geplet en ongepeld)1 eetl. gedroogde oregano1... bekijk recept »

Hele forel uit de oven met Marokkaanse kruiden

4 verse forellen4 eetl. olijfoliegrof zeezout1/2 theel. gemalen chilipeper1/2 theel. kaneel2 theel. paprikapoeder1 theel. gemalen koriander1 theel. gemalen komijn1/2 theel. gemalen foelie1 theel. gemberpoeder1/2 theel. gemalen laosevt... bekijk recept »

Linzenstoofpot met gehaktballetjes

4 eetl. olijfolie2 rode uien, gesnipperd1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes4 teentjes knoflook, gesnipperd2 eetl. (milde) currypasta300 g gedroogde linzen, gespoeld1 blik tomatenblokjes (400 g)300 ml runder-, kippen- of groentebouillon2 sne... bekijk recept »

Sukadevlees in rodewijnsaus

700 g sukadelapjeszout en versgemalen peper50 g boter1 grote ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, geplet4 peperkorrels1 jeneverbes1 stukje foelie2 blaadjes laurier2 takjes tijm300 ml warme vleesbouillon van tablet of uit pot300 ml cabernet sauvignon2 a... bekijk recept »

Versgetrokken kippenbouillon met munt en doperwten

voor de bouillon:1 (soep-)kip (ca. 1200 g)zout2 wortels, geschild1 stengel prei, gewassen1 ui, geschild1 teentje knoflook1 stengel bleekselderij2 peperkorrels1 takje tijm2 takjes peterselie1 laurierblad1 stukje foelie1 stukje citroenschil zonder witv... bekijk recept »

SOEP; Zelfgemaakte kippenbouillon

2 kg soep kipdelen 4 liter water 1 kleine winterwortel 2 uien 1 kleine venkel 1 streng bleekselderij 2 blaadjes laurier 1 stukje foelie 6 witte peperkorrels 2 steranijs 1 streng citroengras 1/2 cm gemberwortel zout en peper naar smaak 1. Leg de ... bekijk recept »

Stoofpotje van kangoeroe met maïs

600 g kangoeroevlees 2 maïskolven 1 grote pastinaak 250 g winterpostelein 1 kl kruidenpoeder (of five spice dit is een aziatische mix van steranijs, peper, nootmuskaat of foelie, kaneel en gember; als alternatief kan je ook speculaas toevoegen... bekijk recept »

Mechelse koekoek met herfstbrunoise en tijm

1 stevige Mechelse koekoek kardamonpoeder zout 4 takjes tijm 5 teentjes look 80 g bakboter 2 dl bruine fond 1 dl abdijbier 150 g broccoliroosjes 150 g wortel 150 g knolselder 150 g raap 150 g koolrabi boter1. Wrijf de kip in met peper, zout, foel... bekijk recept »

Mosterdsoep 1er Cru

Voor de gevogeltefond ( fond is de basis voor bouillonsoepen en sauzen): 2 kippenbouten = prei 1 winterwortel 1 ui 2 ltr. Water FoeliejeneverbessentijmlaurierbladVoor de mosterdsoep: 1= fond 45 gr. boter 90 gr. bloem 2 dl. room 2 eetlepels... bekijk recept »

Pagina 33 van 40