Recepten met foelie

398 recepten met foelie

Foelie

Foelie Foelie is het omhulsel (zogenoemde zaadrok) van de nootmuskaat. Het heeft een warm, aromatisch, fijne en subtiele smaak met een citroenachtige zoetheid en een zeer krachtige bitterheid.

Creme Chantilly (roomsoep met linzenpuree)

1 soepkip 1 wortel 1 ui 1 stengel prei 250 gr linzen 1 dl Room 2 Eierdooier Peterselie Peperkorrels 1 stukje foelie Zout Zet de soepkip met ruim water op en breng het aan de kook. Maak de ui en de wortel schoon en doe ze met de prei en wat fijngesne... bekijk recept »

Hollandse hutspot

500 gr klapstuk* 750 gr winterwortel 250 gr uien 1 kg aardappelen Zout Peper Laat het klapstuk in ± 1 1/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruite... bekijk recept »

Hutspot met klapstuk

800 gr klapstuk* 1 liter groentebouillon 1/2 theelepel zout 1 kg aardappelen 8 witte uien 8 winterwortelen 1/4 theelepel peper 4 theelepels mosterd Kook het klapstuk in minstens 1 1/2 uur in een krachtige groentebouillon gaar (voeg zo nodig zout toe... bekijk recept »

Kippensoep met kikkererwten en prei

1 soepkip2 blaadje laurier1 takje tijm2 takje selderij2 takje peterselie2 jeneverbessen2 peperkorrels1 stukje foelie1 kruidnagel100 gram witte rijst of minimacaroni300 gram prei in ringen1 blikje kikkererwten uitgelekt1 bosje peterselie fijngehakt1. ... bekijk recept »

Kippensoep met kikkererwten en prei

1 soepkip2 laurierblaadjes1 takje tijm2 takje selderij2 takje peterselie2 jeneverbessen2 peperkorrels1 stukje foelie1 kruidnagel100 gram witte rijs of minimacaroni300 gram prei in ringen1 blikje kikkererwten uitgelekt1 bosje platte peterselie fijngeh... bekijk recept »

basis vleesbouillon

1.5 liter water 1 grote mergpijp 1 wortel 1 prei 1 ui 1/4 knolselder 1 laurierblad 5 peperkorrels 1 eetlepel citroensap 1 mespunt tijm 1 stukje foelie zout naar smaak1. Doe water in de pan en breng aan de kook met de mergpijp. Zet vuur laag en l... bekijk recept »

Dendermondse vlaai

150 g macarons 100 g speculooskoekjes 200 g peperkoek 1 tl kaneel 4 ronde beschuiten 4 eieren 100 g bruine suiker 500 ml volle melk 1 el kandijsiroop 2 el bruine rum 1 el Solo vloeibaar 1 snuifje foelie1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkrui... bekijk recept »

Fricasse Bali van varkensvlees

1 ui, gesnipperd500 gr varkensvlees, in stukken2 el olie200 gr jonge peultjesstukje foelie4 kruidnagels1 tl sambal1 el sojasaus2 dl heet water4 vastkokende aardappelen, in blokjes1/2 blik kokosmelk1. Blancheer de peultjes kort in kokend water. Stop h... bekijk recept »

Verse groentesoep met spruitjes en balletjes van saucijzenvlees

voor de bouillon:500 gram runderpoeletmespuntje zout2 kruidnagelen1 ui1/2 prei, gespoeld1/2 winterwortel, geschild1 handje peterselie1 groot laurierblad1 stukje foelievoor de vulling:100 gram bloemkoolroosjes100 gram spruitjes100 gram sperzie... bekijk recept »

Soep van geroosterde tomaat en knoflook

500 gram runderpoulet1 grote schenkel2 uien in stukkenbosje tijm2 blaadjes laurier4 kruidnagels2 stukjes foelie1 theelepel zwarte peperkorrels1 kilogram trostomaten3 eetlepels olijfolie300 gram half-om-half gehakt100 gram pancetta zeer fijn gesneden2... bekijk recept »

Pagina 32 van 40