1000 recepten met gember
1 teentje knoflook 2 cm gember 1 citroen 1 hele kip zonnebloemolie 1 el paprikapoeder 1 el kerriepoeder 0.5 el komijnpoeder 50 ml gembersiroop 3 teentjes knoflook 2 cm gember 2 rode uien 1 rode peper 1 blikje tomatenpuree à 60 g 1 komkommer 1 ... bekijk recept »
3 cm gemberwortel 2 eetlepels olie 1 teentje knoflook 1 zak Thaise roerbakgroenten (400 g) 2 eetlepels oestersaus 2 eetlepels vissaus1. Gember schillen en fijn raspen. In pan olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gember... bekijk recept »
1 stuk grapefruit 1 tl verse gember 75 g blauwe bessen (diepvries) 100 ml wortelsap1. Pers de grapefruit uit. Schil en rasp de gember. Schenk de grapefruit in de blender en voeg de blauwe bessen, gember en het wortelsap toe. Pureer 30 sec.... bekijk recept »
1 bos bospeen 20 g boter 1 theelepel vloeibare honing 2 cm verse gemberwortel (geschild en geraspt) 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)1. Breng een grote pan met water aan de kook. Schrap de peentjes en snijd ze in stukken van vier ce... bekijk recept »
3 cm verse gember 2 el arachideolie 900 g kleine krieltjes 2 el curry madras specerijenmelange 300 g kalkoenfilet à la minute 450 g bloemkoolroosjes (diepvries) 200 g peultjes 15 g koriander1. Rasp de gember. Verhit de olie in een ... bekijk recept »
2 zakjes gekookte wijnzuurkool (met spek, a 250 g) 1 duopak voorgekookte krieltjes (700 g) 1 ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels olie 400 g kipfilet (in dunne reepjes) 6 bolletjes gember&n... bekijk recept »
125 ml slagroom 1 tl gemalen kardemom 1 tl gemalen gember ½ el fijne kristalsuiker 4 Luikse wafels 75 g blauwe bessen1. Klop de slagroom met de gemalen kardemom, gemalen gember en de kristalsuiker stijf. Verdeel over de wafels, garneer... bekijk recept »
1 mango (geschild) 2 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 50 ml sinaasappelsap 3 el gembersiroop (flesje 250 ml) 3 el suiker ( extra naar smaak) 2 kruidnagels 100 g pitloze witte druiven ((bak 500 g), gehalve... bekijk recept »
2 eetrijpe peren 2 cm verse gember 150 g pitloze witte druiven 200 g extra milde yoghurt (AH Biologisch) 2 takjes munt 150 g spinazie1. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de gem... bekijk recept »
50 g runderbouillon (heet (van tablet)) 2 el rijstwijn (fles 500 ml) 1 el ketjap 1 teen knoflook (gekneusd) 2 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 2 schaaltjes bimi (a 200 g) 3 el gebakken uitjes (bakje ... bekijk recept »