1000 recepten met gember
1 rode peper 2 uien 5 cm gember (zakje 150 g) 1 limoen (schoongeboend) 4 tenen knoflook 1 el koriander 1 el gemalen laos 1 el gemalen geelwortel (kurkuma) 1 el gemalen komijn (djinten) 500 g rib-runderlappen (op kamer... bekijk recept »
200 g brie 4 croissants 25 g zachte roomboter 1 bakje tuinkers 3 eetlepels gemberjam1. Brie in 8 plakken snijden. Croissants halveren en dun besmeren met boter. Onderste helften van croissants beleggen met tuinkers en plakken brie. Bovenste h... bekijk recept »
250 g quinoa 3 el arachideolie 300 g zalmfilets 4 el sojasaus 2 kropjes babyromainesla 2 cm gember 400 g wokgroente 2 el gembersiroop 2 el sesamolie1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ⅔ van... bekijk recept »
1 sinaasappel (schoongeboend) 250 g rozijnen 2 el koek en speculaaskruiden (bakje 20 g) 300 g volkorenmeel 1 zakje bakpoeder 250 g donkere basterdsuiker 1 ei 2 el keukenstroop 200 ml melk 6 bolletjes stemgember ((potj... bekijk recept »
250 g egg noodles (Go-Tan) 2 cm verse gember 1 bosuitje 2 el wokolie 300 g kalkoendijblokjes (AH puur&eerlijk scharrelvlees) 400 g Chinese wokgroente 200 g peultjes 150 ml Original Wok Black Bean (flesje 240 ml, Go-Tan)1.... bekijk recept »
1 ui 500 g waspeen 2 stengels bleekselderij 2 aardappels 5 cm gemberwortel ½ zakje verse koriander (à 15 g) 25 g boter of margarine 1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot à 225 g Thai Kitchen) 2 kippenbouillontabletten ... bekijk recept »
2 biefstukken (à 120 g, op kamertemperatuur) 4 el olijfolie 3 cm verse gember 200 g bimi 400 g Chinese roerbakmix 5 el chicken hoisinsaus (zakje 160 g, Go-Tan Han's Daily wok) 400 g mihoen (koelvers) 2 el sesamolie1. Best... bekijk recept »
3 cm verse gember 100 g shiitakes 95 g Engelse ossenstaartsoep (pakje) 2 liter kraanwater 400 g oosterse wokgroente 400 g mihoen (koelvers) 125 g taugé 1 limoen (schoongeboend) 2 el vissaus1. Schil de gember. Snijd de g... bekijk recept »
2 el zonnebloemolie 1 grote ui (gesnipperd) 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 1 teen knoflook 1 el bloem 1 blikje maiskorrels ((300 g), uitgelekt) 1 rode paprika (in stukjes) 700 ml kippenbouillon (van... bekijk recept »
1 theelepel gemalen gember 1 limoen (het sap) 800 g pruimen 150 g rietsuiker1. Snijd de pruimen in twee en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in kwartjes. 2. Doe de kwartjes in een pot met de rietsuiker, de gemalen gember en het sap van de limo... bekijk recept »