1000 recepten met gember
300 g extra fijne sperziebonen (ontdooid en gestoomd) 1 grote Thaise peper 4 stengels koriander 1 limoen 2 teentjes look 1 eetlepel olijfolie 600 g ontdooide en gepelde scampi’s 0,5 bosje platte peterselie 2,5 cm verse gember zout1. Droog de scampi’s... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 750 g spruitjes (schoongemaakt) 5 cm gemberwortel (geschild) 25 g boter 1 grote ui (grofgesnipperd) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 3 appels (stevig (bi... bekijk recept »
1 pak basmatirijst (1 minuut (300 g)) 1 zak gebroken sperziebonen (500 g) 3 tomaten 2 uien 3 eetlepels zonnebloemolie 300 g nasi/bamivlees 6 eetlepels woksaus (ginger en garlic (flesje a 200 ml))1. Rijst bereiden volgens aa... bekijk recept »
1,5 cl kaneelsiroop Monin 4,5 cl bruine rum 0,5 limoen 4 kleine stukjes gember1. Plet in een glas de limoen, de siroop van Monin en de gember. Voeg er het fijngestampte ijs en de rum bij, shake en dien op! bekijk recept »
150 g doperwten (diepvries) 2 cm verse gember 8 g munt 500 ml Griekse yoghurt (0% vet) (beker) 1½ tl gemalen komijn (djinten) 250 g verse ananasstukjes (bakje)1. Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. ... bekijk recept »
4 kippenbouten van 250 g 0.5 koffielepel kippenkruiden 1 limoen 50 g verse gember 1 cm verse gember (voor de saus) 2 eetlepels olijfolie 1 verse ananas 300 g basmatirijst enkele takjes koriander 2 eetlepels boter 1 eetlepel boter (voor de saus) 1 sj... bekijk recept »
4 tenen knoflook 5 cm gember 1 sinaasappel (schoongeboend) 3 el 5 spices 3 el arachideolie 1½ kg hele eend (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 150 g winterpeen ½ komkommer ½ bosje salade-ui 20 pekin... bekijk recept »
4 Gressinghameendenborstfilets (of de helft, indien grote filets) 400 g wortelen (nettogewicht, geschild) 4 kleine worteltjes 10 g sojasaus 1.9 dl kalfsfond 15 g verse gember (nettogewicht, geschild) 0.5 takje citroengras 1 kleine bundel koriander 1 ... bekijk recept »
2 tomaten 2 cm gember 1 teen knoflook 1 gedroogde chilipeper 350 g bloemkoolroosjes (panklaar) 1 tl kerriepoeder 2 el zonnebloemolie1. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit e... bekijk recept »
2 eetlepels bruine suiker 4 kleine kipfilets 3 lente-uien 1 paksoi peper 60 ml rijstazijn 1 eetlepel sesamolie 240 ml sojasaus 2 theelepels verse geraspte gember 0.5 theelepel vijfkruidenpoeder 350 ml water zout1. Breng het water aan de kook met de s... bekijk recept »