1000 recepten met gember
5 g verse munt (bakje 15 g) 250 g mango's (diepvries) 500 ml coconut water (pak 1 liter, Coco Vita) 165 ml coconut cream (blikje, Blue Elephant) 2 cm verse gember1. Haal de blaadjes munt van de takjes. Doe samen met de man... bekijk recept »
2 courgette 4 el zonnebloemolie 2 uien 2 cm verse gember (biologisch) 3 tenen knoflook 1 kaneelstokje (zakje) 1 tl komijnzaad 1 rode peper 3 tomaten 15 g koriander1. Snijd de courgette in stukken van 3 cm. Verhit de helft ... bekijk recept »
6 eetlepels gembersiroop 6 eetlepels suiker 1 limoen 4 verse perziken 5 dl ginger ale (fles 1 liter)1. Op schoteltje 4 eetlepels gembersiroop schenken. Suiker op ander schoteltje scheppen. Rand van glazen eerst in schoteltje met gembersi... bekijk recept »
3 cm verse gember 1 rode peper 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olie 2 eetlepels suiker 2 eetlepels azijn 1 eetlepel allesbinder zout 100 g gezouten cashewnoten 125 g minimaïskolfjes (blikje) 1 zak Thaise groentenmix (400 g)1.... bekijk recept »
1 limoen (schoongeboend) 15 g verse gember (fijngehakt) 75 ml droge sherry 75 g suiker 250 ml slagroom1. Rasp de groene schil dun van de limoen. Pers de vrucht uit. Doe het limoensap met de geraspte schil, gember en sherry in een pa... bekijk recept »
1 rode peper 1 cm gember 3 tenen knoflook 250 g gezouten pinda's 200 ml kokosmelk 200 ml heet water 4 el ketjap manis1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. ... bekijk recept »
3 eieren 150 g fijne kristalsuiker 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 200 ml zonnebloemolie 200 ml schenkstroop (fles 500 ml) 275 g bloem 3 tl kardemompoeder (potje 30 g) 2 tl koek- en speculaaskruiden (potj... bekijk recept »
1 rol vers bladerdeeg (koeling, 270 g) 5 el amandelschaafsel (potje 75 g) 1,5 handpeer, bijv. conference 2 el bakgember (potje 240 g) 1 barbecue met deksel 1 koekepan met dikke bodem (22 cm ø) 1 aluminiumfolie1. Steek de barbecue aan. Ro... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 rode peper 1 limoen 3 cm gember 400 g Thaise roerbakmix (zak) 200 ml kokosmelk 3 el Thaise rode currypasta 2 el koriander1. Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een ... bekijk recept »
1 struik paksoi 2 el roerbakolie 1 ui (gesnipperd) 1 el verse gember (fijngehakt) gemalen chilipeper (molentje)1. Snijd de paksoi in grove stukken, was ze en droog ze in de slacentrifuge. 2. Verhit de olie in een wok en roerbak... bekijk recept »