1000 recepten met gember
1 eetlepel balsamicoazijn Delhaize 1 biologische sinaasappel 600 g everzwijnsteaks 3 eetlepels extra fijne olijfolie 2 koffielepels honing olijfolie 1 koffielepel vers geraspte gember zout, peper1. Saus : doe de sinaasappelschil en het sap, de gembe... bekijk recept »
0,5 koffielepel 4-specerijenmengeling in poeder 150 g Bulgaarse yoghurts 1 eiwit 1 eetlepel fijn geraspte gember frambozen het sap van één limoen 1 mango, geschild en ontpit, in blokjes gesneden muntblaadje 2 eetlepels vloeibare honing1. Giet het lim... bekijk recept »
1 limoen 2 cm verse gember 500 g broccoli 250 g kastanjechampignons 3 bosuitjes 1 liter kraanwater 2 groentebouillontabletten 250 g kipfilet 125 g Chinese mie1. Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in pl... bekijk recept »
1 sinaasappel (schoongeboend) 2 el olijfolie 1 el verse gember (geraspt) 400 g winterpeen (geschild en wortels grof geraspt) 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes)1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers ... bekijk recept »
10 cl ciderazijn 1 koffielepel fijne mosterd 0,5 limoen 5 cm verse gember 600 g zalmcarpaccio 4 eetlepels zonnebloemolie zout en peper1. Zet de zalmcarpaccio 15 minuten in de diepvriezer. 2. Schil en rasp het stuk gember. 3. Voor de saus: breng de az... bekijk recept »
2 cm verse gember 1 teen knoflook 3 salade-uitjes 2 el (olijf)olie 200 g shiitakes 1 tl shichimi togarashi (Euroma Original spices by Jonnie Boer) 2 paddenstoelenbouillontabletten 1 liter kraanwater 2 eieren 25 ml (houdbare) me... bekijk recept »
300 g reuzengarnalen ((zak 500 g, diepvries), ontdooid) 300 g gehakt (half-om-half) 2 cm verse gember (geschild) 1 rode peper (in dunne reepjes) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringen) 1 ei (losgeklopt) 1 teen k... bekijk recept »
2 eetlepels bruine suiker 4 fijne sneetjes sinaasappel 1 stukje verse gember 1 teentje look 2 eetlepels olijfolie 1 klontje boter 4 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 600 g rundvlees voor fondue 2 sinaasappels 5 cl sojasaus 25 cl water 1... bekijk recept »
250 g eiermie 1 ui 1 teentje knoflook 20 g verse gember arachideolie 1 el currypasta 1 aubergine 250 g peultjes 400 g tempé 200 ml kokosmelk 200 g diepvriesdoperwten Gaar de eiermie volgens de bere... bekijk recept »
2 eetlepels arachideolie 400 g artisjokharten 500 g extra fijne diepvrieserwten 600 g kalfsfilet 1 koffielepel komijnpoeder 1 teentje look 1 g saffraanpoeder 1 stuk gember zout en peper1. Snij het vlees in grote blokjes met een zijde van ongeveer 5 ... bekijk recept »