1000 recepten met gember
½ liter slagroomijs 200 ml hete, sterke espressokoffie 8 gemberbolletjes ((pot), fijngesneden) 4 eetlepels chocoladevlokken1. Met ijstang in vier cappuccinokoppen of wijde glaasjes flinke bol slagroomijs scheppen. Hete espresso erover... bekijk recept »
700 g peren, geschild, klokhuis verwijderd en doormidden gesneden 1 stuk verse gember 50 g blonde kandijsuiker 250 g bloem 100 g griessuiker 120 g boter 1 ei 1 noot boter 1 mespunt zout 12,5 cl melk 0,5 zakje baking powder (10 g)1. Stoof op een flink... bekijk recept »
2 rode pepers (zaadlijsten verwijderd) 3 cm verse gember ((zakje 150 g), geschild) 1 rode ui (in ringen) 5 kippenbouillontabletten 1 schaal kipdijfilet ((320 g, biologisch), in reepjes) 1 schaal kastanjechampignons ... bekijk recept »
2 rode uien 400 g pompoenblokjes (zak 400 g) 1 friszoete appel (bijv. jazz) 3 cm verse gember 2 el olijfolie 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 4 el wittewijnazijn 2 el suiker ½ tl gemalen kaneel1. Snipper de uien. Snij... bekijk recept »
75 g zilvervliesrijst 150 g biefstukken 1 teen knoflook 1 rode peper 2 cm verse gember ½ tl gemalen komijn (djinten) 1 el Japanse sojasaus 300 g broccoliroosjes 2 el wokolie 1 limoen1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwij... bekijk recept »
300 g basmatirijst 4 cm verse gember 320 g vegetarische kipstuckjes (schaal, De Vegetarische Slager) 330 ml tomato frito 4 el zoete chilisaus 3 el sesamolie 800 g Japanse wokgroente1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de ver... bekijk recept »
4 cm verse gember 150 g pure chocolade 72% 125 ml slagroom 1 tl espresso-oploskoffie 50 g boter (op kamertemperatuur) 200 g witte chocolade 200 g witte chocolade met crisped rice 1 el poedersuiker1. Snijd de gember in plakjes. Bren... bekijk recept »
3 cm verse gember 1 limoen (schoongeboend) 100 ml ahornsiroop 1 ananas 1 el geraspte kokos1. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de gember en het limoensap met de ahornsiroop in een stee... bekijk recept »
1 zakje citroenthee 3,3 dl plat water 0,5 citroen (het sap) 0,5 limoen 1 stuk citroengras 1 plakje gember 0,5 dl limoncello 1 eetlepel honing 5 ijsblokjes1. Breng het water aan de kook en laat kort afkoelen. Voeg het zakje thee toe en laat 5 minuten ... bekijk recept »
250 g basmatirijst (pak 400 g) 1 citroen (schoongeboend) 1 cm verse gember 2 el zonnebloemolie 1 tl kardemom poeder 1 kaneelstokje 6 kruidnagels1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van ... bekijk recept »