1000 recepten met kaneel
-Stoof peren -Suiker -citroen -kruidnagel -kaneel -(rode wijn) -Water Hulpmiddelen -pan -aardappel schilmesje -Lepel Hulpmiddelen - -pan -aardappel schilmesje -Lepel Voorbereiding -Peren schillen en klokhuis er uit halen Bereidingswijze Peren in d... bekijk recept »
1 kg rode bessen 250 g suiker 2 theel. kaneel 2 zakjes vanillesuiker Voorbereiding Ris de bessen en spoel ze schoon in een vergiet. Bereidingswijze Breng de bessen zachtjes aan de kook en kook zolang tot de bessen vrijwel allemaal kapot zijn gekoo... bekijk recept »
8 sneetjes volkorenbrood2 appels1 eetlepel olie1 eetlepel suikerkaneel40 gram dieetmargarine15 gram amandelschaafsel Hulpmiddelen Grilpan Hulpmiddelen - Grilpan Voorbereiding Boor het klokhuis uit de appels en snijd ze in plakken Bereidingswijze Ver... bekijk recept »
Een fles witte (Rijn) wijn een stokje kaneel een stukje vanille twee kruidnagels royaal witte kandysuiker Voorbereiding Hippocras. Van oorsprong een kruidenwijndie zijn naam dankt aan de Griekse arts Hippocrates (460 - 377 voor Christus). Hippocra... bekijk recept »
1 appel 1 eetlepel rozijnen 1 1/2 theelepel suiker 1 kaneel 1 eetlepel citroensap 1 ei 1 eetlepel mineraalwater 1 zout 1 1/2 theelepel boter of margarine Snijd de appel fijn en laat de stukjes samen met rozijnen, suiker en wat kaneel even staan in ci... bekijk recept »
2 deciliter witte wijn 150 gram suiker 2 kaneelstokjes 2 theelepels kaneel 1 citroensap van een 0,5 citroen 2,5 deciliter room 4 eigeel 2 ei 1 kaneellikeur ----BENODIGDHEDEN---- 1 cakevorm 1 huishoudfolie Zo maak je het: Water en suiker aan de kook ... bekijk recept »
50 gram custardpoeder 40 gram suiker + nog wat suiker om te strooien 700 ml melk 3 goudrenetten boter voor bestrooien + invetten kaneelSchil de appels en snijd ze in plakjes. Meng de custard met de suiker en roer dit los met wat koude melk. Breng de ... bekijk recept »
9 kaneelstokjes 8 kruidnagels 2 eetlepels sinaasappelsap 2 eetlepels citroensap 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil 1 eetlepel geraspte citroenschil 20 g donkere basterdsuiker 2 dl Hennesy cognac 6 dl sterke koffie 4 eetlepels sinaasappellikeur 1 1/... bekijk recept »
2 1/2 blaadje witte gelatine 200 g bramen + 4 bramen voor de garnering 2 el bosvruchtensaus 2-4 el suiker kaneel 2 dl slagroom Week de gelatine in ruim koud water 5 minuten. Pureer intussen de 200 g bramen en wrijf de puree door een zeef. Breng al ro... bekijk recept »
200 gram margarine/boter 240 gram donkere basterdsuiker 300 gram gezeefde bloem 3 eieren 1 zakje bakpoeder 3 theelepels kaneel zout 250 gram rozijnen 250 gram gehakte walnotenBoter smelten, basterd en eieren toevoegen, kort mixen Zout, kaneel,vanille... bekijk recept »