1000 recepten met kaneel
voor 4 personen: 1 kg vlees van geitenlam, in stukken gesneden 2 eetlepels boter 1/2 theelepels kaneel 2 eetlepels bloem 3 dl rode wijn 3 dl vleesbouillonDe stukken vlees in hete boter licht aanbraden. Met zout, peper en kaneel kruiden en uitnemen. D... bekijk recept »
4 dl water 4 dl rode wijn 1 dl bruine rum 1 1/2 kaneelstokje 2 tl theeblaadjes 2 kruidnagels 1 stukje sinaasappelschil kaneel- Verwarm in een pan ( geen aluminium ) het water, rum en de wijn langzaam tegen de kook. - Vul een theepot ( 1 liter ) met d... bekijk recept »
boter 2 volle eetlepels amandelmeel vloeibare zoetstof ivm bakken. afgestreken theelepel kaneel 1 eiMix ei, amandelmeel, zoetstof en kaneel in een bakje met een vork. Verhit de pan Doe er een klont boter in Als de boter bruist, gooi je het mengse... bekijk recept »
3 liter karnemelk wat bruine basterdsuiker 2 á 3 beschuiten kaneelLeg een in koud water uitgespoelde en goed uitgewrongen theedoek in een vergiet. Plaats deze in een grote pan of teiltje en giet de karnemelk erin. Dek het af met een deksel en laat he... bekijk recept »
Voor ongeveer 20 kleine pannenkoekjes: 250 gr tarwebloem of volkorenmeel, 2 zure appelen, 600 ml magere melk, kaneel, zoetstof: 1 lepel hittebestendig poeder.Meng of mix de bloem met de melk tot een gladde massa. Rasp de appelen en roer deze onder he... bekijk recept »
1 bak vanille-ijs 3 appels (Jonagold of goudreinet) 50 gram rozijnen klontje boter suiker en kaneel naar smaak- Verwarm de oven voor op 180 graden. - Snijd de appel in stukjes en doe deze samen met de rozijnen, de boter en de suiker en de kaneel in e... bekijk recept »
200 gram margarine/boter 240 gram donkere basterdsuiker 300 gram gezeefde bloem 3 eieren 1 zakje bakpoeder 3 theelepels kaneel zout 250 gram rozijnen 250 gram gehakte walnotenBoter smelten, basterdsuiker en eieren toevoegen, kort mixen Zout, kaneel,v... bekijk recept »
Voor +/- 20 kleine pannekoekjes: 250 gr tarwebloem of volkorenmeel, 2 zure appelen, 600 ml magere melk, kaneel, zoetstof: 1 lepel hittebestendig poeder.Meng of mix de bloem met de melk tot een gladde massa. Rasp de appelen en roer deze onder het besl... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 verse vijgen 2 eetlepels suiker 1/4 theelepel kaneel 1/4 dl zoete witte wijn 4 bollen vanille-ijsVerwarm de oven voor op 200°C Zet de vijgen rechtop en dicht tegen elkaar aan in een beboterde ovenschaal en schenk er de wijn bij Bes... bekijk recept »
6 eidooiers 160 gr suiker 1 el water 200 ge pompoenpuree (pompoenblokjes koken en pureren) 1/2 thl kaneel 2 el honing 80 ge gehakte noten en pompoenpitten 250 ml roomKlop de slagroom nog net vloeibaar stijf. Kook de suiker met 1 eetlepel water en voe... bekijk recept »