Recepten met kardemom

381 recepten met kardemom

Kardemom

Kardemom Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.

Saffraanijs Met Kardemom

? l dunne room, 1 capsule saffraanpoeder, 20 saffraandraadjes, fijngemalen zaadjes van 8 kardemompeulen, 250 g suiker3 eieren Voor de sesampraline: 50 g sesamzaadjes (bij voorkeur zwarte), 100 g suiker Giet de room daarna in een sorbetiere en laat 30... bekijk recept »

Zoete-aardappelijs Met Kardemom

- 350 gr zoete aardappel - 500 ml melk - 55 gr suiker - 1? tl gemalen kardemom - een blik (400 gr) gezoete gecondenseerde melk - 300 ml slagroom 1 Doe de aardappel, melk, suiker en kardemom in de pan, verwarm dit al roerend tot de suiker is opgelost.... bekijk recept »

Coquilles Met Sinaasappel, Kardemom En Vanille

12 grote cquilles1,5 dl. versgeperste jus d&primeorange2 groene kardemompeulenhalf teentje knoflookkwart vanillestokje1 dl. olijfolie100 gram verse spinaziezeezoutversgemalen peper uit de molen. Laat de dressing op kamertemperatuur komen. Verhit vlak... bekijk recept »

Zacht chocoladegebak met kardemom

Voor 4 personen: 200 g pure chocolade 5 cl melk 1 eigeel 4 eetlepels rietsuiker 1 theelepel kardemompoeder 1 theelepel kaneel 2 eetlepels tarwemeel 6 eiwitten 1 theelepel boter enkele physalisvruchten (goud- of kruisbessen)Verwarm de oven voor op 180... bekijk recept »

Arabische Koffie

-1/2 liter water -12 th lepels tot poeder gemalen koffie -1 th lepel kardemom Bereidingswijze -roer water en koffie met kardemom in een pan door elkaar en breng aan de kook -daarna door een fijne zeef in een voorverwarmde koffiekan gieten Serveertips... bekijk recept »

De Ultieme Chocoladetaart (deel 2)

Voor de chocolade-mascarpone-vulling met sinaasappel: 5 bl. witte gelatine 200 gr. pure chocolade (minimaal 70% cacao) 1/2 dl. sinaasappellikeur 1/4 l. slagroom 5 el. suiker 250 gr. mascarpone voor de hazelnoot- en chocoladebrokken: 100 gr. gepelde h... bekijk recept »

Marokkaanse Gekruide Olijven

1 el. olijfolie1 tl komijnzaden1 tl venkelzaden1 tl korianderzaden1/4 tl kardemomgemalensnufje gemalen nootmuskaatsnufje kaneel150 g groene olijven1 el citroensap1 el sinaasappelsap3 teentjes knoflookgemalen Bereidingswijze Verhit de olijfoliede komi... bekijk recept »

Speculaaskruiden

Meng door elkaar: 15 gram gemalen kaneel 2 gram gemalen kruidnagel 2 gram gemalen nootmuskaat 1 gram gemalen witte peper 1 gram gemberpoeder ? gram gemalen kardemom. Bereidingswijze De hoeveelheden zijn indicatief. Je kunt naar smaak varierenmaar wij... bekijk recept »

Appelbeleg

500 g appels 1 ei 2 dl geleisuiker 1 t kardemomzaadjes of 1/2 t gemalen kardemom 25 g boter Appels schillen en in kleine stukjes snijden. Boven lage vlam met een klein laagje water aan de kook brengen en langzaam tot moes koken. 2. Ei klutsen met sui... bekijk recept »

Kruidige Knolselderijsoep

250 g knolselderijgeschild en in stukjes 1 el bouillonpoeder 1/2 tl kaneel 2 tl kardemom Bereidingswijze Breng de knolselderij met 300 ml water aan de kook. voeg de bouillonpoederkaneel en kardemom toe. Laat de soep ruim 20 min. koken. Pureer de soep... bekijk recept »

Pagina 12 van 39