381 recepten met kardemom
100 g boter 150 g rietsuiker 1 ei 130 g bloem 70 g volkorenmeel ½ tl bakpoeder ½ tl kaneel ½ tl gemalen kardemom 3 Junami-appels 100 g pure chocolade 60 g gezouten pecannoten 50 g grove havermoutvlokken1. Verwarm ... bekijk recept »
250 g bloemenhoning 2 eieren 350 g bloem (en extra om te bestuiven, gezeefd) 1 el gemalen kaneel 1 tl kardemom 1 tl gemalen nootmuskaat 1 tl kruidnagelpoeder 1 tl bakpoeder (pakje 5 zakjes) 3 el appel-kaneel suikerparels&nbs... bekijk recept »
25 g geschaafde amandelen 50 g kleine rozijnen 200 g basmatirijst mespunt gemalen kardemom mespunt gemalen kaneel 0,5 dopje saffraanpoeder mespunt gemalen kruidnagels 1 kruidnagel 25 g boter peper en zout1. Giet 50 cl water in een steelpan, voeg de k... bekijk recept »
2 zoete aardappelen 3 tomaten 100 g groene boontjes 2 uien 100 g erwten (vers of uit de diepvries) 2 groene chilipepers (naar smaak) 1 knoflookteentje enkele takjes koriander enkele takjes munt 0,5 koffielepel korianderzaad 0,5 koffielepel komijnpoed... bekijk recept »
4 theel. sinaasappelmarmelade4 koppen sterke koffiemespunt gemalen kardemom4 bollen gember op siroop4 glazen en prikkers1. Schep in elk glas een theelepel sinaasappelmarmelade. Giet daarop de hete koffie en bestrooi met een vleugje kardemom. Rijg de ... bekijk recept »
1 pompoen (middelgroot) 1 ui 20 gram rode linzen 1 liter groentenbouillon 1 eetlepel boter of olie 10 peulen kardemom1. Snij de pompoen in blokjes. Snipper de ui. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en plet ze. 2. Stoof de ui in boter of olie. Vo... bekijk recept »
200 gr.exstra bittere chocolade 100 ml. slagroom 1 theelepeltje kardemom 1 pot kersen Hulpmiddelen Pannetje coupes(hoge) Hulpmiddelen - Pannetje coupes(hoge) Bereidingswijze Verwarm de chocolade met de slagroom en 1 theelepel kardemom al roerend tot... bekijk recept »
? l dunne room 1 capsule saffraanpoeder 20 saffraandraadjes fijngemalen zaadjes van 8 kardemompeulen 250 g suiker3 eieren Voor de sesampraline: 50 g sesamzaadjes (bij voorkeur zwarte) 100 g suiker Doe de room in een pan met beide soorten saffraan, ka... bekijk recept »
1 galia meloen 125 ml griekse yoghurt naturel 2 tl vloeibare bloemenhoning 1 el citroensap halve tl gemalen kardemom (specerij) Meloen schillen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden (halve manen). In kom yoghurt, honing, citroens... bekijk recept »
Deeg: amandelcreme:175 gram bloem 150 gram zachte boter50 gram witte basterdsuiker 120 gram witte basterdsuiker100 gram zachte boter in klontjes 3 eierenzout 150 gram gemalen amandelen 2 theelepels vanillesuiker 60 gram bloem? groot ei geraspte schil... bekijk recept »