381 recepten met kardemom
4 varkensmignonettes4 limoenen (in kwartjes 1 kl zeste)1 groene paprika (in stukken)2 el limoensap2 rode uien (in partjes)0.5 kl kardemom (gemalen)60 ml olijfolie2 knoflookteentjes (gehakt)0.5 kl cayennepeper1 kl komijnpoeder1. Snij 4 limoenen en 2 ... bekijk recept »
1 kopje broodkruim- 1 dl droge witte wijn of bouillon- 3 teentjes knoflook- 1 ei- versgemalen peper- zout- 1 theel. paprikapoeder- 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries)- 700 g rundergehakt- 2 uien- 3 eetl. olijfolie- 50 g pijnboompitten- 2 eetl. ... bekijk recept »
1 kopje broodkruim 1 dl droge witte wijn of bouillon 3 teentjes knoflook 1 ei versgemalen peper zout 1 theel. paprikapoeder 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries) 700 g rundergehakt 2 uien 3 eetl. olijfolie 50 g pijnboompitten 2 eetl. tomatenpuree... bekijk recept »
1? k mung dal (gele linzen) 1 k rijstbij voorkeur langwerpige korrels 2 uien 3 tomaten 3 aardappels 1 stuk gemberwortel van ? 2 cm 3 teentjes knoflook 1 tl ketoembar ? tl djinten 1 tl kurkuma 3 kardemompeulen 1 pili 1 kaneelstokje 1 tl garam masala 1... bekijk recept »
250 g bloemenhoning 2 eieren 350 g bloem, gezeefd 1 eetlepel kaneelpoeder 1 theelepel kardemom 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel bakpoeder 1 eetlepel boter 3 eetlepels appel-kaneel suikerparels (culisuiker) plas... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kg lamsvlees, zonder bot in blokjes 3 eetlepels olijfolie 2 uien, fijn gesnipperd 1 groene paprika, zonder zaadlijsten en fijngesneden 250 ml tomatenpuree 185 ml kippenbouillon 1/2 theelepel kardemom 1 groot kaneelstokje versgemale... bekijk recept »
Voor 4 personen: een specerijenmengsel bestaande uit: Ras el Hanout, kaneel, komijn, anijszaadjes, jeneverbes, koriander, kardemom, piment, Guinese peper en zwarte peper. duiven boerenboter duivenfonds in zout ingelegde citroen olijfolie taboulé Gedr... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gram lamsboutlap 3 grote uien 3 teentjes knoflook 1/2 kg tomaten 2 ons verse spinazie 2 1/2 dl. rundvleesbouillon 1-1 1/2 dl. yoghurt 1-2 theelepels koenjit 1/2 theelepel nootmuskaat 1/4 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel k... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 citroen 4 rijpe handperen (stevige) 50 g boter 75 g suiker 1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemberpoeder 1/2 zakje gepelde hazelnoten (a 75 g)Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 citroen 4 rijpe handperen (stevige) 50 g boter 75 g suiker 1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemberpoeder 40 gr gepelde hazelnotenCitroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trek... bekijk recept »