Recepten met kardemom

381 recepten met kardemom

Kardemom

Kardemom Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.

Varkensbrochette met limoenmarinade

4 varkensmignonettes4 limoenen (in kwartjes 1 kl zeste)1 groene paprika (in stukken)2 el limoensap2 rode uien (in partjes)0.5 kl kardemom (gemalen)60 ml olijfolie2 knoflookteentjes (gehakt)0.5 kl cayennepeper1 kl komijnpoeder1. Snij 4 limoenen en 2 ... bekijk recept »

Turkse Gehaktballetjes Met Saffraanrijst

1 kopje broodkruim- 1 dl droge witte wijn of bouillon- 3 teentjes knoflook- 1 ei- versgemalen peper- zout- 1 theel. paprikapoeder- 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries)- 700 g rundergehakt- 2 uien- 3 eetl. olijfolie- 50 g pijnboompitten- 2 eetl. ... bekijk recept »

Turkse Gehaktballetjes Met Saffraanrijst

1 kopje broodkruim 1 dl droge witte wijn of bouillon 3 teentjes knoflook 1 ei versgemalen peper zout 1 theel. paprikapoeder 1 theel. gehakte tijm (vers of diepvries) 700 g rundergehakt 2 uien 3 eetl. olijfolie 50 g pijnboompitten 2 eetl. tomatenpuree... bekijk recept »

India:Khichadi

1? k mung dal (gele linzen) 1 k rijstbij voorkeur langwerpige korrels 2 uien 3 tomaten 3 aardappels 1 stuk gemberwortel van ? 2 cm 3 teentjes knoflook 1 tl ketoembar ? tl djinten 1 tl kurkuma 3 kardemompeulen 1 pili 1 kaneelstokje 1 tl garam masala 1... bekijk recept »

Taaitaai

250 g bloemenhoning 2 eieren 350 g bloem, gezeefd 1 eetlepel kaneelpoeder 1 theelepel kardemom 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel kruidnagelpoeder 1 theelepel bakpoeder 1 eetlepel boter 3 eetlepels appel-kaneel suikerparels (culisuiker) plas... bekijk recept »

Atheense jachtschotel met lamsvlees

Voor 4 personen: 1 kg lamsvlees, zonder bot in blokjes 3 eetlepels olijfolie 2 uien, fijn gesnipperd 1 groene paprika, zonder zaadlijsten en fijngesneden 250 ml tomatenpuree 185 ml kippenbouillon 1/2 theelepel kardemom 1 groot kaneelstokje versgemale... bekijk recept »

Duifje uit Anjou gebraden met specerijen uit de Ma

Voor 4 personen: een specerijenmengsel bestaande uit: Ras el Hanout, kaneel, komijn, anijszaadjes, jeneverbes, koriander, kardemom, piment, Guinese peper en zwarte peper. duiven boerenboter duivenfonds in zout ingelegde citroen olijfolie taboulé Gedr... bekijk recept »

Lamsvlees met spinazie

Voor 4 personen: 600 gram lamsboutlap 3 grote uien 3 teentjes knoflook 1/2 kg tomaten 2 ons verse spinazie 2 1/2 dl. rundvleesbouillon 1-1 1/2 dl. yoghurt 1-2 theelepels koenjit 1/2 theelepel nootmuskaat 1/4 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel k... bekijk recept »

Gebakken peren met hazelnootkaramel

Voor 4 personen: 1 citroen 4 rijpe handperen (stevige) 50 g boter 75 g suiker 1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemberpoeder 1/2 zakje gepelde hazelnoten (a 75 g)Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne... bekijk recept »

Gebakken peren met hazelnootkaramel

Voor 4 personen: 1 citroen 4 rijpe handperen (stevige) 50 g boter 75 g suiker 1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemberpoeder 40 gr gepelde hazelnotenCitroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trek... bekijk recept »

Pagina 18 van 39