381 recepten met kardemom
Benodigdheden voor twee personen: Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemo... bekijk recept »
225 g basmatirijst (pak ` 400 g) 2 eetlepels yoghurt (mager) 100 g bloemkool 75 g sperziebonen 1 rode paprika 1 tomaat 2 rode pepers 75 g champignons 1 grote ui 3 teentjes knoflook 1 stuk verse gemberwortel (ca. 3 cm) 1 zakje verse koriander (15 g) 3... bekijk recept »
4 kipfilets2 tomaten0.66 ananas2 bakbananen2 kardemompeulen5 dl kokosmelk0.5 dl citroensapgeklaarde boter (of olie om in te bakken)frituurolie0.5 dl olijfoliesnuifje saffraan (voor het beignetbeslag)kokospoeder200 g amandelpoeder2.5 el zelfrijzende b... bekijk recept »
2.5 kl gedroogde gist50 g suiker60 ml melk4 el zachte boter ( extra)200 g bloemsnuifje zout1 ei1 eidooier110 g bruine suiker2 kl kaneelpoederkardemombloemsuiker4 peren500 ml witte wijn (zoete)100 g suiker2 citroenen (sap)1 vanillestokje1. Los de gist... bekijk recept »
1 el kardemompeulen300 ml melk50 g verse gist125 g kristalsuiker0.5 tl zout150 g zachte boter1 ei (biologisch)650 g broodmeel50 g pecannoten (vulling)50 g walnoten (vulling)250 g zachte boter (vulling)100 g donkere basterdsuiker (vulling)1 el kaneel ... bekijk recept »
300 gr trostomaten 1 limoen 1 sinaasappel 1 rode ui olijfolie 1 teentje knoflook 1 Spaanse rode peper koriander zout peper 2 el gemalen piment 2 el gemalen cayennepeper 2 el gemalen kardemom 2 el gemalen komijn 2 el gemalen kaneel 2 zalmha... bekijk recept »
2 el azijn 100 ml zoete chilisaus 1 el gembersiroop 1 el sesamolie 3 el fijngehakte koriander 1. 1 Oriëntaals dressing:2. Azijn 2 el ,Zoete hete chilisaus 100 ml ,Gembersiroop 1 el, sesamolie 3 el ,fijngehakte koreander- 3. 2 Arabische dressing: Kore... bekijk recept »
800 gr kalfsvlees2 courgettestakjes koriander&peterselie2 uien1 el smenolijfolie1tl witte en 1tl zwarte peper2tl gemberpoeder1 tl kardemomzout. Voor de tomatensaus: 3 tomaten1tl Marokkaanse paprikapoeder2tl komijnpoederzouttakjes koriander en peters... bekijk recept »
750 g roomboter500 g witte basterdsuikerflinke snuf zout10 grote eieren (gesplitst)250 g patentbloem(gezeefd)2 zakjes vanillesuiker1 el bruime rumzonnebloem- of arachideolie. Meng voor het specerijenmengsel: 4 tl gemalen kardemom4 tl gemalen nootmus... bekijk recept »
Nodig voor de kletskoppen: 20 ml melk100 gr witte basterdsuiker1 halve tl kaneel snufje zout 30 gr fijngehakte amandelen 50 gr bloem (gezeefd) 30 gr zachte boter Voor de karamel: 3 el suiker 25 gr boter8 cl Westmalle dubbelVerder: 1/2 bakje aardbeien... bekijk recept »