Recepten met kardemom

381 recepten met kardemom

Kardemom

Kardemom Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.

KALKOENFILET IN KERSENSAUS

Benodigdheden voor twee personen: Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemo... bekijk recept »

Biryani Met Gemengde Groenten

225 g basmatirijst (pak ` 400 g) 2 eetlepels yoghurt (mager) 100 g bloemkool 75 g sperziebonen 1 rode paprika 1 tomaat 2 rode pepers 75 g champignons 1 grote ui 3 teentjes knoflook 1 stuk verse gemberwortel (ca. 3 cm) 1 zakje verse koriander (15 g) 3... bekijk recept »

Kipfilet met kokossaus

4 kipfilets2 tomaten0.66 ananas2 bakbananen2 kardemompeulen5 dl kokosmelk0.5 dl citroensapgeklaarde boter (of olie om in te bakken)frituurolie0.5 dl olijfoliesnuifje saffraan (voor het beignetbeslag)kokospoeder200 g amandelpoeder2.5 el zelfrijzende b... bekijk recept »

Kaneelroltaart met peer

2.5 kl gedroogde gist50 g suiker60 ml melk4 el zachte boter ( extra)200 g bloemsnuifje zout1 ei1 eidooier110 g bruine suiker2 kl kaneelpoederkardemombloemsuiker4 peren500 ml witte wijn (zoete)100 g suiker2 citroenen (sap)1 vanillestokje1. Los de gist... bekijk recept »

Sticky buns met roomkaas

1 el kardemompeulen300 ml melk50 g verse gist125 g kristalsuiker0.5 tl zout150 g zachte boter1 ei (biologisch)650 g broodmeel50 g pecannoten (vulling)50 g walnoten (vulling)250 g zachte boter (vulling)100 g donkere basterdsuiker (vulling)1 el kaneel ... bekijk recept »

Gegrilde zalm in een kruidenkorstje met pittige

300 gr trostomaten 1 limoen 1 sinaasappel 1 rode ui olijfolie 1 teentje knoflook 1 Spaanse rode peper koriander zout peper 2 el gemalen piment 2 el gemalen cayennepeper 2 el gemalen kardemom 2 el gemalen komijn 2 el gemalen kaneel 2 zalmha... bekijk recept »

Diverse dressings om altijd bij de hand te hebben

2 el azijn 100 ml zoete chilisaus 1 el gembersiroop 1 el sesamolie 3 el fijngehakte koriander 1. 1 Oriëntaals dressing:2. Azijn 2 el ,Zoete hete chilisaus 100 ml ,Gembersiroop 1 el, sesamolie 3 el ,fijngehakte koreander- 3. 2 Arabische dressing: Kore... bekijk recept »

Tajine Slaoui

800 gr kalfsvlees2 courgettestakjes koriander&peterselie2 uien1 el smenolijfolie1tl witte en 1tl zwarte peper2tl gemberpoeder1 tl kardemomzout. Voor de tomatensaus: 3 tomaten1tl Marokkaanse paprikapoeder2tl komijnpoederzouttakjes koriander en peters... bekijk recept »

Indonesische Spekkoek

750 g roomboter500 g witte basterdsuikerflinke snuf zout10 grote eieren (gesplitst)250 g patentbloem(gezeefd)2 zakjes vanillesuiker1 el bruime rumzonnebloem- of arachideolie. Meng voor het specerijenmengsel: 4 tl gemalen kardemom4 tl gemalen nootmus... bekijk recept »

Kletskopcupjes met Westmalle-karamel van Frank van Biemen

Nodig voor de kletskoppen: 20 ml melk100 gr witte basterdsuiker1 halve tl kaneel snufje zout 30 gr fijngehakte amandelen 50 gr bloem (gezeefd) 30 gr zachte boter Voor de karamel: 3 el suiker 25 gr boter8 cl Westmalle dubbelVerder: 1/2 bakje aardbeien... bekijk recept »

Pagina 38 van 39