381 recepten met kardemom
1 sinaasappel, 100 gr. gewelde abrikozen(zakje a 200 g AH), 125 g rozijnen, 50 g pijnboompitten, 2 takjes rozemarijn, 1 pak witbroodmix, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 1 theelepel gemalen kardemomfruit, 3 eetlepels olijfolie( extra vierge), 25 g ro... bekijk recept »
4 grote knoflooktenen 125 ml olijfolie versgemalen zwarte peper zeezout 4 moten verse tonijn 8 el theeblaadjes (bijv. Lapsang Souchong) 2 el bloem 1 el bruine suiker de schil van 1 sinaasappel 4-6 geplette groene kardemomzaadjes 2 rode uien 4 grote k... bekijk recept »
Boter ? poedersuikerVoor de vulling : 3 eetlepels rozijnen ? 3 eetlepels rum ? 250 gram gehakte blanke amandelen ? 50 gram suiker ? 1 1/2 theelepel kaneel ? mespuntje kardemom ? 1 theelepel geraspte citroenschil ? 5 eetlepels slagroom ? 150 gram aman... bekijk recept »
250 gr zelfrijzend bakmeel 50 gr ghee of boter 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat snuf gemalen kaneel 1 1/2 dl melk plantaardige olie om te frituren 4 eetlepels heldere honing 5 cm pijpkaneel 4 kruidnagels zaad van 4 kardemompeulen Zeef het meel in e... bekijk recept »
20 eieren 300 gr. bloem 300 gr. boter 500 gr. suiker Kruiden:1 tl. nootmuskaat 1 tl. kruidnagelenpoeder 1 tl. kardemom 1 el. kaneel 1 el.foelie Hulpmiddelen Garde (of op de makkelijke toer een keukenmachine) Springvorm Oven Hulpmiddelen - Garde (of ... bekijk recept »
1 liter melk sap van 2 citroenen 100 gr griesmeel plantaardige olie om te frituren Siroop: 3 dl water 5 kardemompeulen 5 kruidnagels 250 gr suiker 1 eetlepel rozewater Verwarm de melk in een grote pan met dikke bodem, voeg citroensap toe en breng aa... bekijk recept »
Benodigdheden voor twee personen: Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemo... bekijk recept »
Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemalen kaneelmesp... bekijk recept »
Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemalen kaneelmesp... bekijk recept »
65 gr kokos3 el olie750 gr rundvlees (mager)in blokjes1 gesnipperde grote ui400 ml kokosmelk2 hele steranijs4 gedroogde kardemompeulen5 kruidnagels1-2 kaneelstokjes (5 cm)5 verse chilipepers in ringenzaadjes eruit1 stukje verse gemberfijngehakt2 sten... bekijk recept »