309 recepten met karwijzaad
4 kippenbouten 3 el olie 1 kg aardappelen met rode schil 4 rode uien 250 g sjalotten 4 tenen knoflook 1 el karwijzaad1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de kippenbouten licht met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en zout. Boen d... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappel 2 el olijfolie 500 g rundergehakt 2 tl karwijzaad 600 g gesneden rodekool 2 zoete en aromatische appels (bijv. pink lady) 150 ml melk 4 el paneermeel 40 g boter1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stu... bekijk recept »
4 rode uien 2 soeplepels olijfolie 1 soeplepel Xérèsazijn 1 bladerdeeg met pure boter 8 sneetjes zachte provolone 1 koffielepel karwijzaad 1 bussel tuinkers voor het serveren zout zwarte peper van de molen1. Pel de uien en snij ze in fijne... bekijk recept »
2 el zoetzure paprikareepjes ((uit pot), fijngesneden) 1 el kappertjes (potje 100 g) 200 g abdijkaas (bijv. pere joseph) 225 g voorgekookte aardappelblokjes 20 g boter 2 tl karwijzaad1. Meng de paprika in een kom met de kappe... bekijk recept »
200 g Comté 200 g verse fijne groentemengeling naar keuze (radijzen, worteltjes, groene miniasperges, venkel, gele biet ...) 1 koffielepel karwijzaad 4 eetlepels appelazijn 1 snuifje limoenpeper 3 druppels truffelolie grof zeezout houten prikker... bekijk recept »
50 g boter 125 g magere spekreepjes (duobakje 250 g) 1 zak gesneden spitskool (300 g) 2 x 2 ribkarbonades (op kamertemperatuur) 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 tl karwijzaad (kummel) 100 ... bekijk recept »
300 g winterpeen 500 g rodekool 2 tl karwijzaad 1 mandarijn 1 citroen 6 el mayonaise 50 g blanke rozijnen 25 g bieslook1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Schil de winterpeen. Rasp de peen en kool grof in de keukenmachine. Doe in de oven... bekijk recept »
4 trostomaten 300 g kipfilets (2 stuks) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 teentje knoflook, fijngehakt 2 sjalotjes, fijngehakt flinke mespunt dragon 1-2 theelepels Zaanse mosterd ca. 100 ml olijfolie extra vierge 25 g boter 125 ml droge witte wijn 30... bekijk recept »
10 geroosterde rode pepers 5 tl karwijzaad 5 tl komijnzaad Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de pepers circa 10 minuten in de oven. Vijzel de pepers fijn met de specerijen en breng op smaak met een beetje zout. bekijk recept »
2 rode paprika's 250 g bloem 125 g boter (in kleine blokjes) 3 eieren 500 g zuurkool (uitgelekt) 125 ml crème fraîche 1 eetlepel karwijzaad 1 rode ui (in dunne partjes) 2 eetlepels olijfolie 8 dikke plakken bakbacon1.... bekijk recept »