1000 recepten met kerrie
8 drumsticks35 gram boter1 eetlepel arachide- of olijfolie2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd1 eetlepel kerriepoeder30 gram bloem400 milliliter Kippenbouillon (van tablet)2 eetlepel geschaafde amandelen125 milliliter demi crème fraîche2 eetl... bekijk recept »
600 gram kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid3 eetlepel bloem3 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct400 gram prei, in smalle ringen1 eetlepel kerriepoeder450 gram voorgekookte krieltjes, gehalveerd100 milliliter visbouillon200 milliliter kook... bekijk recept »
200 gram gedroogde abrikozen200 gram gedroogde pruimen zonder pit100 gram rozijnen (blank)2 teentje knoflook200 gram rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker125 milliliter wittewijnazijn125 milliliter water2 theelepel kerriepoeder2 schone jampotten1. ... bekijk recept »
2 eetlepel olie3 uien gesnipperd1 eetlepel kerriepoeder2 teentje knoflook2 zoete aardappels geschild1 liter hete groentebouillon3 stengeltje bleekselderij geschild, in boogjes, groen blad apart2 blikje bruine linzen (a 200 gram) uitgelekt1. Verwarm d... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie400 gram kipfilet, in reepjes500 gram uien, gesnipperd1 eetlepel kerriepoeder400 gram kruimige aardappels, geschild, in blokjes1 liter kippenbouillon1 bosje peterselie, gehakt1. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan. Bestrooi de... bekijk recept »
50 gram boter of vloeibaar bakproduct2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd1 eetlepel kerriepoeder1 theelepels komijnpoeder (djinten)1 aardappel, geschild, in stukken4 pastinaken, schoongeborsteld, in stukken1 liter kippen- of groentebouillon125 milliliter ... bekijk recept »
2 eetlepels olie1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt1 eetlepel kerriepoeder600 gram pompoen, geschild en in blokjes500 milliliter groentebouillon100 gram Parmezaanse kaas, geraspt1 eetlepel gedroogde rozemarijn100 milliliter crème f... bekijk recept »
1 bloemkool (ca. 600 g), in roosjes10 sjalotten, gepeld en gehalveerd1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, in reepjes4 eetlepels olijfolie1 eetlepel kerriepoeder1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkoolroosjes en sjalotten met de rode peper... bekijk recept »
600 g diepvries kabeljauwfilets (Vismarine), ontdooidsap van 1 citroenzoutversgemalen peper250 g wortel, in smalle reepjes2 eetl. olijfolie300 g prei, in smalle ringetjes2 eetl. kerriepoeder300 ml kookroom200 g geraspte belegen kaas300 g tagliatellel... bekijk recept »
1. Vermeng 50 ml kokosmelk met 1 eetlepel kerriepoeder of Indiase currypasta en 50 ml ananassap. Voeg wat zout en peper toe. Lekker met vis en kip. bekijk recept »