1000 recepten met kerrie
6 eieren250 gram champignons1 middelgrote ui40 gram boter2 eetlepels bloem0.5 liter melkmespunt kerriezout en versgemalen peperpaprikapoeder- Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze schrikken onder de koude kraan. - Snijd de schoongemaakte ... bekijk recept »
4 patrijzen 2 uien 1 teentje knoflook 1 tl. Kerrie 2 goudrenetten 1 tl. Kaneel 1 dl. Appelsap 1 el. Bloem wildkruiden 75 gr. boter of margarine zout en peperBestrooi de delen met wildkruiden. Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijz... bekijk recept »
350 gr volkoren spaghettibosje peterselie, fijngesnedenca. 6 zachte handperen4 dl slankroom2 theelepels kerrie300 gr geraspte pitte kaaspijnboompitten- Spaghetti gaar koken. - Laat de room en kerrie in een pannetje warm worden. - Voeg peterselie en d... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g mager rundergehakt 2 uien 1 teentje knoflook 1/2 bosje peterselie zout 1 ei mespunt chilipoeder 1 theelepel paprikapoeder 1 eetlepel bruine suiker 1 blikje tomatenpuree 10 g boter of margarine 2 eetlepels kerrie mespunt gemberp... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr rundergehakt 10 gram margarine 2 kleine uien 1 teentje knoflook 1/2 bosje peterselie 1 theelepel paprikapoeder 1 ei 1 mespuntje chilipoeder 1 snufje zout 1 eetlepel bruine suiker 1/2 dl room 1 blikje tomatenpuree 2 eetlepels k... bekijk recept »
voor 4 personen: 250 gram in blokjes gesneden kipfilet 250 gram taugé 250 gram sperziebonen 250 gram witte rijst 1 eetlepel kerrie djawa ketjap wat bloem wat boterKook de sperziebonen in pakweg 12 minuten beetgaar. Kook vervolgens de rijst gaar en b... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 ui 1 prei 20 gram (1½ eetlepel vloeibare) margarine ½ eetlepel kerrie 1 theelepel gemberpoeder 2 eetlepels bloem 7½ dl kippenbouillon 1 kleine appel 1 klein blikje maïskorrels 100 gram gebraden kiprollade (vleeswaar) peper, zout 2 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 uien (ringen) 4 teentjes knoflook uit de knijper 2 rode chilipepertjes (in ringetjes) olie 1/4 theelepel chilipoeder 1/4 theelepel madras-kerrie 2 1/2 dl ongezoet ananassap l blik (330 ml) kokosmelk 1/4 l water 6 kg mosselen 2 eetl... bekijk recept »
2 uiengesnipperd3 courgettes in blokjes2 kippenbouillon en 1 groentebouillonblokjeprovencaalse kruidenveel peper1/8 ltr slagroom1/2 thl kerrie1 ons bacon in smalle reepjes2 lente-ui in ringetjes2 el gehakte verse basilicum1/2 el grove mosterd Courget... bekijk recept »
zeeduivel(filet) grote ui 3 sjalotjes 1 flinke teen knoflook korianderbolletjes 1 dl. visbouillon 1 dl. witte wijn 1 dl. yoghurt boter kerrie, verse dragon- Als je geen filet hebt, fileer je eerst de zeeduivel. Snijd de ui in ringen, vet de ovenschaa... bekijk recept »