Recepten met kerrie

1000 recepten met kerrie

Kerrie

Kerrie Kerrie is niet één specerij, maar een mix van verschillende kruiden en specerijen. De smaak varieert dan ook per bereider. Onze kerrie bestaat o.a. uit kurkuma, koriander, mosterdzaad, peper, gember. Kerrie heeft een sterke, bekende, geur en smaak.

Gekookte eieren met champignonsaus

6 eieren250 gram champignons1 middelgrote ui40 gram boter2 eetlepels bloem0.5 liter melkmespunt kerriezout en versgemalen peperpaprikapoeder- Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze schrikken onder de koude kraan. - Snijd de schoongemaakte ... bekijk recept »

Patrijsstoofschotel

4 patrijzen 2 uien 1 teentje knoflook 1 tl. Kerrie 2 goudrenetten 1 tl. Kaneel 1 dl. Appelsap 1 el. Bloem wildkruiden 75 gr. boter of margarine zout en peperBestrooi de delen met wildkruiden. Verwarm de boter in een grote pan en bak hierin de patrijz... bekijk recept »

Perenspaghetti

350 gr volkoren spaghettibosje peterselie, fijngesnedenca. 6 zachte handperen4 dl slankroom2 theelepels kerrie300 gr geraspte pitte kaaspijnboompitten- Spaghetti gaar koken. - Laat de room en kerrie in een pannetje warm worden. - Voeg peterselie en d... bekijk recept »

Pikant gehakt uit de römertopf

Voor 4 personen: 500 g mager rundergehakt 2 uien 1 teentje knoflook 1/2 bosje peterselie zout 1 ei mespunt chilipoeder 1 theelepel paprikapoeder 1 eetlepel bruine suiker 1 blikje tomatenpuree 10 g boter of margarine 2 eetlepels kerrie mespunt gemberp... bekijk recept »

Pittig gehakt uit de römertopf

Voor 4 personen: 500 gr rundergehakt 10 gram margarine 2 kleine uien 1 teentje knoflook 1/2 bosje peterselie 1 theelepel paprikapoeder 1 ei 1 mespuntje chilipoeder 1 snufje zout 1 eetlepel bruine suiker 1/2 dl room 1 blikje tomatenpuree 2 eetlepels k... bekijk recept »

Kipkerrie met sperziebonen en taugé

voor 4 personen: 250 gram in blokjes gesneden kipfilet 250 gram taugé 250 gram sperziebonen 250 gram witte rijst 1 eetlepel kerrie djawa ketjap wat bloem wat boterKook de sperziebonen in pakweg 12 minuten beetgaar. Kook vervolgens de rijst gaar en b... bekijk recept »

Koude soep uit Afrika

Voor 2 personen: 1 ui 1 prei 20 gram (1½ eetlepel vloeibare) margarine ½ eetlepel kerrie 1 theelepel gemberpoeder 2 eetlepels bloem 7½ dl kippenbouillon 1 kleine appel 1 klein blikje maïskorrels 100 gram gebraden kiprollade (vleeswaar) peper, zout 2 ... bekijk recept »

Mosselen op z'n Caraibisch

Voor 4 personen: 2 uien (ringen) 4 teentjes knoflook uit de knijper 2 rode chilipepertjes (in ringetjes) olie 1/4 theelepel chilipoeder 1/4 theelepel madras-kerrie 2 1/2 dl ongezoet ananassap l blik (330 ml) kokosmelk 1/4 l water 6 kg mosselen 2 eetl... bekijk recept »

Courgettesoep Met Bacon

2 uiengesnipperd3 courgettes in blokjes2 kippenbouillon en 1 groentebouillonblokjeprovencaalse kruidenveel peper1/8 ltr slagroom1/2 thl kerrie1 ons bacon in smalle reepjes2 lente-ui in ringetjes2 el gehakte verse basilicum1/2 el grove mosterd Courget... bekijk recept »

Zeeduivel uit de oven

zeeduivel(filet) grote ui 3 sjalotjes 1 flinke teen knoflook korianderbolletjes 1 dl. visbouillon 1 dl. witte wijn 1 dl. yoghurt boter kerrie, verse dragon- Als je geen filet hebt, fileer je eerst de zeeduivel. Snijd de ui in ringen, vet de ovenschaa... bekijk recept »

Pagina 75 van 100