1000 recepten met kervel
300 g aardappelen (nettogewicht, geschild) 30 g boter 2 uien 2 blokjes kippenbouillon peper en zout 750 g sperziebonen gehakte peterselie of kervel1. Dop de sperziebonen en snij ze in kleine stukken. 2. Laat de boter in een kookpot smelten, fruit er ... bekijk recept »
2 dozijn grote Bourgondische wijngaardslakken 1 bosje kervel 1 kleine witte ui 0,5 teentje knoflook 20 cl magere melk 50 cl ontvette gevogeltebouillon 2 takjes basilicum 2 takjes bladpeterselie 1 bosje waterkers zout en peper van de molen1. Was de ke... bekijk recept »
3 courgettes 1 teentje knoflook 10 g verse munt 10 g kervel 10 g peterselie 50 g pijnboompitten 2 eetlepels witte wijnazijn 1 koffielepel ahornsiroop of honing enkele druppels tabasco 6 eetlepels olijfolie grof zeezout peper van de molen1. Spoel de ... bekijk recept »
200 g aardappelen (bintje) 3 eetlepels gehakte kervel 50 g gezouten boter 2 takjes groene selder 2 blokjes kippenbouillon 1 kruidentuiltje 200 g postelein 4 preiwitten 4 slaharten 2 uien zout, peper1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.Maak d... bekijk recept »
6 kerstomaten 100 g verse geitenkaas 1 mespunt zwarte peper 1 koffielepel verkruimelde tijm 3 eetlepels tapenade plukjes kervel1. Snij de kerstomaten in twee. 2. Hol ze uit en draai ze om op een rooster. 3. Meng de verse geitenkaas met de zwarte pep... bekijk recept »
50 g ontbijtspek 125 g zure room 3 el verse kervel 2 el verse peterselie 2 el verse basilicum1. Snijd de ontbijtspek in dunne reepjes en bak het in een droge koekenpan knapperig uit. 2. Meng de zure room met de kervel, de peterselie en de basilic... bekijk recept »
225 g filodeeg (diepvries) 2 losgeklopte eiwitten 2 el olijfolie 1 rode ui 1 teen knoflook 1 mespuntje gemalen kaneel 200 g cocktailgarnalen 100 g meloen 0,5 rode peper 1,5 el kervel of peterselie (bakje 20 g) 1 koude saus kerrie 1 ingevet... bekijk recept »
12 kwarteleitjes 100 g gerookte zalm 1,5 el mayonaise 1 tl citroensap 12 topjes kervel 1 zeezout 12 cocktailprikkers1. Kook de kwarteleitjes in 4 min. hard. Spoel ze onder stromend water koud en pel de eitjes. 2. Snijd de zalm in reepjes. Meng ... bekijk recept »
250 g witte asperges 3 sneetjes wit casinobrood 6 plakjes Schwarzwalder schinken 50 g roomboter 1 ei 1 tl wittewijnazijn 1 tl citroensap 2 takjes kervel1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar bene... bekijk recept »
4 grote artisjokken 1 ui 1 teentje knoflook 1 appel 1 bos kervel 50 ml witte wijn 1 citroen 50 ml olijfolie extra vierge 3 el gepekelde kappertjes boter om in te bakken staafmixer olie om in te frituren eventueel thermometer 1. Breng in een gr... bekijk recept »