Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Gegrilde zalmfilet met kervelsaus

1 sjalotje 1 dl witte wijn 2 eetlepels witte wijnazijn 1/2 pot visfond (a 380 ml) 4 eetlepels kervel (blikje) 1 bekertje crème fraîche (2 dl) 2 maal 2 zalmfilets (smal per 2 porties verpakt) 2 eetlepels olijfolie (... bekijk recept »

Skrei op een bedje van wortelgroenten

1 eetlepel gepelde noten, fijngehakt 2 eetlepels jerezazijn 1 eetlepel kervel, fijngehakt 150 g knolselder, in fijne staafjes gesneden 1 teentje look, fijngehakt 1 eetlepel notenolie 1 eetlepel olijfolie 2 pastinaken, in fijne staafjes gesneden sap v... bekijk recept »

Waterzooi met tofu en fijne groenten, wilde rijst

3 wortelen 2 preiwitten 2 eetlepels bloem 250 g tofu 1 stengel selder 25 cl water 25 cl sojaroom 20 cl droge witte wijn 1 blokje groentebouillon 4 eetlepels olijfolie 1 kruidentuiltje enkele takjes kervel peper en zout 250 g wilde rijst1. Snij de gro... bekijk recept »

Torentje van Hollandse garnalen

1 kropsla 4 el mayonaise 1 el tomatenketchup 1 el droge sherry 1 mespunt cayennepeper 1 citroen in lengte gehalveerd 1 bakje tuinkers 1 bakje kervel 1 bakje basilicum 2 el olijfolie extra vierge 200 g Hollandse garnalenVerwijder de buitenste bladeren... bekijk recept »

Lamsbout in papillot met groenteschotel

1 bosje bladpeterselie 2 takjes bonenkruid 8 jonge raapjes 1 bosje jonge worteltjes kervel 3 teentjes knoflook 1200 g lamsbout 1 blaadje laurier 1 takje rozemarijn 2 takjes verse tijm 600 g versgedopte bonen 120 g zachte boter zout en peper1. Verwarm... bekijk recept »

Gegrilde focaccia met geitenkaas en kervelsla

2 sjalotjes 8 eetlepels olijfolie extra vierge 2 eetlepels citroensap zout en versgemalen zwarte peper 1 zakje verse kervel (15 g) 1 zak jonge bladsla (100 g biologisch) 2 focaccia's (afbakbrood) 250 g zachte geitenkaas (... bekijk recept »

Gevuld ei met Heks’nkaas

2 eieren 2 el Heks'nkaas 4 toefjes kervel 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de eieren in 7 min. hard. Pel de eieren en halveer ze voorzichtig in de lengte. Schep de eidooiers uit de eiwitten en prak ze met Heks’nkaas. Voeg zout en pe... bekijk recept »

Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

4 kleine rougetfilets Barbet 8 troskerstomaten enkele puntjes rouillemayo (mayonaise, saffraan, lookpuree) olijfolie puree Chez Bru (Delhaize) (puree, boter, olijfolie) enkele takjes kervel 50 g suiker 150 g azijn 75 g water 150 g sinaasappelsap 1 ko... bekijk recept »

Tartaar van fijne groenten met compote van tomaten en kervel

2 artisjokken 100 g erwten 1 fijngehakte rode ui 2 eetlepels fijngehakte, verse kervel takjes ter versiering 1 gele paprika het grofgehakte vlees van 2 tomaten het sap van 1 citroen 2 kleine courgettes 4 eetlepels olijfolie 1 rode paprika takjes bie... bekijk recept »

Lentelamsragout

1 koffielepel gedroogd bonenkruid 0,5 koffielepel gedroogde rozemarijn 1 l kippenbouillon Delhaize (bereid met 2 blokjes) 2 teentjes knoflook 1 kruidentuiltje 1 kg lamsschouder (ontbeend) in blokjes 8 nieuwe aardappelen 1 ui 1 soeplepel olijfolie plu... bekijk recept »

Pagina 6 van 100