Recepten met kervel

1000 recepten met kervel

Kervel

Kervel Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.

Stoofpot van kabeljauw

2 aardappelen vastkokend 5 cl droge witte wijn 2 eetlepels gehakte peterselie 2 jonge raapjes 12 jonge wortelen 4 kabeljauwmoten 16 plukje kervel 20 cl kippenbouillon 20 g koude boter 4 takjes peterselie 1 preiwit 2 takjes selder 12 sjalotten 3 eetle... bekijk recept »

Waterzooi van vis

400 aardappelen bieslooksprietjes 20 g boter 4 eidooiers 250 g garnaaltjes 1 takje kervel peper en zout 1 preiwit (fijngesneden) 2 dl room 2 g saffraan 600 g schelvisfilets 1 ui, fijngesneden 1 l visbouillon 1 dl witte wijn 1 wortel (fijngesneden)1. ... bekijk recept »

Wortelsalade met konijn en gedroogde vruchten

1 appel (Granny Smith) 1 eetlepel balsamicoazijn 20 g boter 1 takje dragon 1 potje gedroogde abrikozen 1 eetlepel gefrituurde uitjes 1 pakje gemengde sla 1 bosje jonge wortelen klein handvol kervel 250 g konijnenfilets 3 eetlepels olijfolie peper en... bekijk recept »

Gegrilde asperges en carpaccio van sint-jakobsnoten met vanilleolie

1 citroen enkele takjes kervel 2 bundels groene asperges blokje Manchego (ong. 140 g) 5 cl olijfolie peper en zout 18 sint-jakobsnoten 1 vanillepeul1. Een dag eerder (minstens): giet de olie in een zuivere en droge fles, voeg de gespleten en geschraa... bekijk recept »

Goujons van pladijs met tartaarsaus

1 citroen 1 ei, hardgekookt 1 eiwit 1 fijngehakte sjalot 3 kleine augurkjes (fijngesneden) 2 dl mayonaise paneermeel peper en zout 1 zakje salademengeling 8 scholfilets 2 eetlepels verse kruiden (peterselie, kervel, dragon ...)1. Maak eerst de tartaa... bekijk recept »

Gegrilde zalm met quinoasalade

4 zalmfilets bio met vel van 100 g per stuk 6 lente-uitjes 1 teentje knoflook 0,5 citroen (het sap) 1 handvol kervel 1 bundel dille 1 bundel koriander 6 takjes dragon 100 g zure room 150 g salsa picado 300 g quinoa 1 blokje groentebouillon 1 eetlepe... bekijk recept »

Lamskroon in kruidenkorst

2 ansjovisfilets in olie 4 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt 4 eetlepels extra fijne olijfolie 4 eetlepels gehakte kervel 2 grijze sjalotten 2 teentjes knoflook 1000 g lamskroontjes 2 eetlepels sterke mosterd 4 takjes verse tijm 6 sneetjes wit bro... bekijk recept »

Artisjokbodems met kruidenpuree

600 g aardappels (kruimig) zout ½ zakje verse kervel (` 15 g) ½ zakje verse bieslook (` 20 g) ½ dl melk 50 g roomboter 4 eetlepels gemalen oude kaas (zakje ` 150 g) (versgemalen) zwarte peper 2 blikjes ar... bekijk recept »

Mosterdsaus met kappertjes

5 el kappertjes 3 el grove mosterd 4 el mayonaise 150 g Griekse yoghurt 3 el verse kervel 1 snufje zout 1 snufje peper1. Houd een beetje kappertjes achter voor de garnering. Hak de rest grof en meng met de mosterd, de mayonaise, de yoghurt en d... bekijk recept »

Artisjoksalade met Sainte-Maure

1 potje artisjokbodems (natuur) 2 bûches Sainte-Maure (verse geitenkaas) 3 eetlepels notenolie takjes kervel voor de versiering 2 eetlepels wijnazijn zout zwarte peper van de molen1. Meng de olie, de azijn, het zout en de peper. 2. Laat de artisjokbo... bekijk recept »

Pagina 8 van 100