Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Linzen-spinaziesoep met Groninger metworst

3 eetlepels olijfolie 2 grote uien (in halve ringen) 2 tenen knoflook (in dunne plakjes) 1 pakje Groninger (metworst (240 g)) 1 eetlepel gemalen komijn (djinten) 3 groentebouillontabletten 250 g linzen (blond (pak 500 ... bekijk recept »

Gegrilde paprikasalade

4 rode paprika's ½ citroen 3 eetlepels olie 1 theelepel komijn ½ bakje verse koriander1. Leg 4 rode paprika's op de hete barbecue en rooster ze 15 minuten tot ze rondom geblakerd zijn. Laat ze daarna 15 minuten in een afgedekte scha... bekijk recept »

Gegrilde worstjes met pittige tomatensalsa

1 chilipeper 1 rode ui 2 tomaten 2 el olijfolie 1 el wittewijnazijn 2 el verse peterselie 1 teen knoflook 2 el yoghurt 1 ei 2 tl komijn 1 tl zout 400 g mager rundergehakt 4 shoarmabroodjes1. Verwijder de uiteinden van de chili... bekijk recept »

Broccolistamppot met pijnboompitten

2 eetlepels pijnboompitten 50 g grano padano (stukje) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 600 g kruimige aardappels 1 eetlepel olijfolie 200 g winterpeen (in blokjes) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 teentje knoflook ... bekijk recept »

Peperwatersoep

1 ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gehakt) 3 tl verse gemberwortel (fijngehakt) 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 tl komijn (djinten) 1 rode peper (in ringetjes) 2 el olie 1 liter runderbouillon (van tabl... bekijk recept »

2 x Raita (yoghurtdip)

150 g doperwten (diepvries) 2 cm verse gember 8 g munt 500 ml Griekse yoghurt (0% vet) (beker) 1½ tl gemalen komijn (djinten) 250 g verse ananasstukjes (bakje)1. Doe de doperwten in een kom en giet er kokend water over. ... bekijk recept »

Tijgergarnalen-curry

½ rode peper (zaadlijsten verwijderd) 4 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 2 cm verse gember (fijngesneden) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 tl kurkuma 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 el garam masala (blikje... bekijk recept »

Stamppot met zuurkool en komijn (en drumsticks)

1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 50 g boter nootmuskaat 1 grote ui 2 theelepels komijn (djinten) 500 g zuurkool 150 ml kippenbouillon (van tablet)1. Schil 1 kg kruimige aardappels en snijd ze in kleine stukken. Breng in een pan... bekijk recept »

Tofusaté

250 g zilvervliesrijst 375 g tofu naturel (in blokjes) ½ rode peper (in reepjes) 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 4 eetlepels zonnebloemolie 1 ui (gesnipperd) 600 g sperziebonen (schoongemaakt) 200 ml halfv... bekijk recept »

Eendenfilet met specerijen, wortelpuree met komijn, gember en koriander

4 Gressinghameendenborstfilets (of de helft, indien grote filets) 400 g wortelen (nettogewicht, geschild) 4 kleine worteltjes 10 g sojasaus 1.9 dl kalfsfond 15 g verse gember (nettogewicht, geschild) 0.5 takje citroengras 1 kleine bundel koriander 1 ... bekijk recept »

Pagina 11 van 100