Recepten met komijn

1000 recepten met komijn

Komijn

Komijn Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.

Noord Afrikaanse Erwtensoep

200 gram parelgort 100 gram spliterwten 1 l groentebouillon 1/2 theelepel gemalen komijn 3 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 groene peper 1 bos koriander sap van 1 citroen peperzout 1 bosje radijs zwarte olijven volkorenbrood Bren... bekijk recept »

Chili Voor Een Feestje

1,5 dl olijfolie (1e persing) ca. 800 gr grofgehakte uien 1 kg zoetgekruid saucijzengehakt (vragen bij de slager of het vlees van een slavink) 4 kg rundergehakt 1,5 eetlepel versgemalen zwarte peper 700 gr tomatenpuree (blik 3 eetlepels fijngehakte k... bekijk recept »

Couscous

1 middel grote ui 10n tenen knoflook 125 gram boter 3 eetlepels gemalen komijn 1 eetlepel kerriepoeder 350 gram couscous (niet voorgekookt) 1 liter kippenbouillon of groentenbouillon 1 1/2 theelepel zout peper Doe de boter in een koekenpan en voeg de... bekijk recept »

Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten

4 roodbaarsfilets (à 150 gram) 1 sinaasappel 75 gram pijnboompitten 75 gram rozijnen ½ theelepel gemalen komijn (djinten) zeezout en versgemalen zwarte peper 3 eetlepels olijfolie extra viergeVerwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en r... bekijk recept »

Kabeljauw met tomaatjes uit de oven

600 g dikke kabeljauwfilet aan één stuk 4 eetlepels olijfolie 2 grote tenen knoflook, geperst 2 theelepels gemalen komijn 1 eetlepel sinaasappelrasp 1 eetlepel verse tijmblaadjes chilipeper uit een molentje 12 kleine trostomatenVerwarm de oven voor o... bekijk recept »

Massala-tilapiapakketje met wortelsalade

4 tilapiafilets van 150 g 2 teentjes knoflook, geperst 1 groene peper zonder zaadjes, fijngehakt 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) ½ theelepel zout 1 theelepel kurkuma (koenjit) of kerriepoeder 1 eetlepel ... bekijk recept »

Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij

14 gamba’s 1 rode peper 1 rode ui 2 tenen knoflook 1 flinke stengel bleekselderij 3 tomaten 2 eetlepels olie 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 mespunt gemalen komijn (djinten) zout en peper 2 eetlepels fijngehakte peterselieVerwijder de zaa... bekijk recept »

Gemarineerde Garnalenspiesjes

1 theel fijngesneden knoflook 1 theel gemalen komijn 1-2 theel fijngesneden rode chilipeper 3 el limoensap 3 el sinaasappelsap 2-3 el fijngesneden koriander/peterselie 16 grote rauwe garnalen 3 limoenenin partjes Voorbereiding Voor de marinade... bekijk recept »

Indiase Aardappelkoeken

500 gr bloem - 2 uien - bosje peterselie - ? theel. cayennepeper - theel. kaneel -theel. gemalen komijn - 2 eetl. honing - zout naar smaak. Voorbereiding Werk kruimig kokende aardappels warm door een pureeknijper en kneed er per pond aardappels 500 g... bekijk recept »

Chinese Kool Met Rookspek En Cognac

100 gr rookspek200 gr rundergehaktkleine Chinese kool1 uiwitte peperkomijn1 klein borrelglaasje cognac/vieuxpaar takjes peterselie Snij het rookspek in blokjes en bak deze uit in een wok. Snij intussen de Chinese kool in niet al te dunne repen. Schep... bekijk recept »

Pagina 56 van 100