Recepten met kruidnagel

958 recepten met kruidnagel

Kruidnagel

Kruidnagel Kruidnagel heeft een specifieke smaak: fruitig, maar scherp, heet en pittig.

Smullen uit eigen inmaak deel 1 Komkommer met ui.

1 hele komkommer 1 flinke ui 3 el suiker of iets meer naar wens 1/2 tl zout 2 dl heet water 2 1/2 dl witte azijn 1. Het leuke van komkommers al dan niet met uien inmaken is dat je het steeds weer een beetje een andere smaak kunt geven. De basis is... bekijk recept »

Kruidige sinaasappelen

2 sinaasappelen, à vif geschild en in partjes gesneden 2 grote quenelles ijs van buffelmelk van Delhaize 2 takjes munt (kleine blaadjes) meringues van zure sinaasappel (Sea Grill) 1/2 l water 150 g suiker 1 vermalen kruidnagel 2 g gemalen ka... bekijk recept »

Lopende chocoladetaartjes

1 peer 300 ml rode wijn 1 kaneelstokje 1 kruidnagel 2 el confituursuiker 1/2 citroen 1/2 sinaasappel 1 el nootmuskaat 1 cm verse gember 1/4 vanillestokje 65 g zwarte chocolade côte d’or 15 ml melk 1 ei 40 g fijne suiker 40 g ongezoute... bekijk recept »

Lambcurry

- 750 gr. in blokjes van 3 centimeter gesneden - 3 centimeter gesneden lamsschouder - 50 gr. bloem - zout - 80 gr. margarine of boter - 1 eetlepel kerrie - 1 kippe-of vleesbouillontablet - 3 kruidnagels - 1 laurierblad - 1 stukje pijpkaneel van 3 ce... bekijk recept »

Provencaalse Uientaart

Gistdeeg: 300g bloem van harde tarwe50g bloem om te bestuiven1 afgestreken theelepel zouteen snuif suiker15g droge gist (of 20g verse gist)1 losgeklopt ei2 eetlepels olijfolie.(hiervoor kunt u natuurlijk ook een voorgerolde pizzabodem uit de supermar... bekijk recept »

Duo van fazant met trappist

Voor 4 personen: 2 fazantjes of fazantfilets 1/4 savooikool 4 witloofstronkjes 1 flesje donker abdijbier (bv. Westmalle of Chimay) 200 ml wildfond groene peperbolletjes op sap scheut room aalbessengelei 50 g spekreepjes muskaatnoot tijm laurier peper... bekijk recept »

Rode poonfilets met gekruide tomaten

Voor 4 personen: 8 rode poonfilets 8 tomaten 2 dikke uien 1 grote eetlepel ras-el-hanout (Marokkaanse kruidenmengeling) 1 grote eetlepel geraspte gember enkele saffraandraadjes 1 dl droge witte wijn enkele verse basilicumblaadjes 1 eetlepel olijfolie... bekijk recept »

Terrine van gevogeltelever

(6 tot 8 personen) Benodigdheden: 500 g ganze- of kippelevers 250 g kalfsoester 250 g varkensoester 300 g zachte reuzel 2 theel. Versgemalen zwarte peper 2 afgestreken theel. zout 1 theel. gemalen kruidnagel 1 theel. gemberpoeder 1 theel. vers gerasp... bekijk recept »

Terrine van gevogeltelever

Voor 6 tot 8 personen: 500 g ganze- of kippelevers 250 g kalfsoester 250 g varkensoester 300 g zachte reuzel 2 theel. Versgemalen zwarte peper 2 afgestreken theel. zout 1/2 theel. gemalen kruidnagel 1/2 theel. gemberpoeder 1/2 theel. vers geraspte no... bekijk recept »

Mosterdham in port met aardappelkoekjes en salade

Voor 4 personen: Voor de mosterdham: roomboter, 4 plakken gekookte ham (hoe fijner de ham, hoe lekkerder) van 1 cm dik, 4 eetlepels bruine suiker Kaapse mosterd met honing, 300 cc rode port, 10 kruidnagels Voor de aardappelkoekjes: 1 1/2 kilo vaste a... bekijk recept »

Pagina 93 van 96