Recepten met kurkuma

974 recepten met kurkuma

Kurkuma

Kurkuma Verse kurkuma heeft een aangename gronderige smaak met ondertonen van citrus. Gedrooge kurkuma is een beetje bitter en zuur, gematigd scherp, warm en muskusachtig.

Aziatisch gevulde courgette & gehaktballetjes in pindasaus

1.5 courgette 200 g half-om-halfgehakt 1 el gebakken uitjes 0.5 ei 2 el paneermeel 1 tl sambal 1 tl ketchup 2 tl gemalen ketoembar 200 g volkorenrijst 1 rode paprika 1 rode ui zonnebloemolie 1 tl kurkuma 1 el hoisinsaus 0.5 bos bieslook 200 g ha... bekijk recept »

Gemarineerde speklappen met groente uit de wok

2 el sojasaus 1 el gembersiroop 1 el honing 4  speklapjes a 100 g olijfolie om in te bakken 2 el bloem Gemarineerde speklappenMeng voor de marinade de sojasaus, gembersiroop en de honing. Leg de speklapjes in de marinade en ... bekijk recept »

Indiase bloemkool (aloo gobi)

3 vastkokende aardappelen 1 bloemkool 1 rode peper 3 cm verse gember 2 tl paprikapoeder 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma) 1 tl gemalen laos 3 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 el zonnebloemolie 150 ml kraanwater 15 g verse korian... bekijk recept »

Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel

0,5 koffielepel harissa in tube 750 g struisvogelsteak 1/2 granaatappel 1/2 vetarm bouillonblokje van gevogelte 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 1 ui 1 afgestreken koffielepel gemalen komijn, paprika en ras-el-hanout 0,5 ... bekijk recept »

Vegetarische curry

2 zoete aardappelen 3 tomaten 100 g groene boontjes 2 uien 100 g erwten (vers of uit de diepvries) 2 groene chilipepers (naar smaak) 1 knoflookteentje enkele takjes koriander enkele takjes munt 0,5 koffielepel korianderzaad 0,5 koffielepel komijnpoed... bekijk recept »

Brochettes van kalkoen en perziken

1 eetlepel droge vermout 10 cl droge witte wijn 1 koffielepel geraspte verse gember 4 niet te rijpe gele perziken 600 g kalkoenfilet in blokjes 2 teentjes knoflook 0.5 koffielepel kurkuma 5 cl perzikennectar 1 laurierblad 3 eetlepels olijfolie 1 eetl... bekijk recept »

Tilapiafilet in pikant kruidenkorstje

500 g tilapiafilet (vis) 1 eetlepel citroen 3 theelepels gemalen kurkuma (koenjit) 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 2 theelepels versgemalen zwarte peper 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel kaneel ½ theelepel gemale... bekijk recept »

Rendang van spitskool met maïspancakes

1 spitskool 50 g zout 1 stengel citroengras 2 djeruk perut (limoenblaadjes) 1 rode peper 1 cm verse gemberwortel zonnebloemolie 100 ml ketjap manis 50 ml gembersiroop 2 el sambal badjak 250 ml groentebouillon 125 g bloem 1 tl bakpoeder 1 tl kurku... bekijk recept »

Simpele viscurry

300 g pandarijst 1  ui 1 teentje knoflook 1  rode peper 2  rode paprika's olijfolie om in te bakken 2 tl kurkuma 200 ml kokosmelk 500 ml water 1  kippenbouillonblokje 1 bosje koriander 400 ... bekijk recept »

Maan-en-sterrenkoekjes

1  vanillestokje 300 g bloem 200 g boter 100 g suiker 1  ei Harde wenerdeeg Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, vanillemerg... bekijk recept »

Pagina 19 van 98