Recepten met kurkuma

974 recepten met kurkuma

Kurkuma

Kurkuma Verse kurkuma heeft een aangename gronderige smaak met ondertonen van citrus. Gedrooge kurkuma is een beetje bitter en zuur, gematigd scherp, warm en muskusachtig.

Couscoussalade met bloemkool en pistache

275 gram couscous500 gram kokende kruidenbouillon (van tablet)250 gram bloemkool, in roosjes4 eetlepels olijfolie1 ui, fijngehakt1 theelepel gemalen komijn (djinten)mespunt kurkuma (koenjit)eventueel mespunt chilipepervlokken1 bosje koriander, grof g... bekijk recept »

Pastinaaksoep met kip en kerrie

50 gram boter of vloeibaar bakproduct2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd1 eetlepel kerriepoeder1 theelepels komijnpoeder (djinten)1 aardappel, geschild, in stukken4 pastinaken, schoongeborsteld, in stukken1 liter kippen- of groentebouillon125 milliliter ... bekijk recept »

Afrikaanse groentestoof

4 eetlepels olie1 aubergine, in blokjes2 uien, grof gesnipperd4 teentjes knoflook, grof gehakt1 theelepel kurkuma1 theelepel komijnpoeder (djinten)mespunt chilipoeder250 gram zoete aardappel, geschild, in blokjes1 winterwortel, geschild, in dikke pla... bekijk recept »

Pommes duchesse

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop 1 losgeklopt ei door het basisrecept aardappelpuree (dit recept is te vinden op de website). Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit rozetten aardappelpuree op een met bakpapier bekle... bekijk recept »

Kipspiesjes met Marokkaanse kruiden en citroen

1 theel. korianderpoeder (ketoembar)1 theel. komijnpoeder (djintan)1 theel. kaneelpoedermespunt kruidnagelpoedermespunt kurkuma (koenjit)mespunt paprikapoedermespunt zout2 eetl. olijfolie600 g kipfilet, in blokjes2 citroenen in blokjes8 satést... bekijk recept »

Indiase yoghurtmarinade met gember

100 ml magere yoghurt2 teentjes knoflook, uitgeperst2 cm stukje gember, geschild en fijn gerasptRasp en sap van ½ citroen1 eetlepel kurkuma ( gemalen geelwortel)1 theelepel van elk, gemalen komijn, gemalen koriander ½ theelepel chillipo... bekijk recept »

Pikante Oosterse ovenschotel

500 gram varkensreepjes 300 gram pikante currysaus 400 gram oosterse wokmix 100 gram erwtjes (vers of diepvries) 2 el arachideolie 400 gram aardappelschijfjes muskaatnoot, p&z naar smaak light-room1. Wok het vlees in 3-tal minuten in een hete wok in... bekijk recept »

Koreaans zoetzuur van rettich ( Danmuji)

2 witte rettichs( daikon) , gewassen,geschild en in 1 cm dikke staafjes gesneden van ± 10 cm lang 1 rode Spaanse peper of een stuk of 5 gedroogde hete pepertjes 350 ml water 350 ml rijstazijn 1 eetlepel zout 200 gram suiker 1 dessertlepel kurkuma ( k... bekijk recept »

Pompoensoep

2 Uien 1 Pompoen, zaden verwijderen 2 Liter Kokend water 1 El Bouillon 1 Reep Kombu Herbamare zout 1 Tl Curry 1 El Kurkuma O Geen Kuzu1. Uien in stukjes snijden en stoven in olijfolie2. Pompoen in stukken snijden , met pel, en erbij voegen3. Even ... bekijk recept »

GEVULD WITLOOF MET MAROKKAANS KALFSGEHAKT

4 stronkjes witloof 1 kleine ui, fijngesneden 250 g kalfsgehakt ¼ kl komijnpoeder ¼ kl kurkuma ¼ kl geperste knoflook ½ kl gemberpoeder Een handvol gehakte koriander Een handvol gehakte bladpeterselie PEPER EN ZOUT 1. Bereidingsw... bekijk recept »

Pagina 71 van 98