1000 recepten met laurierblad
600 g aardappelen (vastkokend, schoongeboend) 2 x 150 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm) 1 zakje laurierblad (4 g) 1 schaal gekookte bietjes ((500 g), geschild) 1 blik kikkererwten ((400 g), uitgelekt) 1 prei ... bekijk recept »
1 afgestreken koffielepel van: gemalen komijn, chili, paprika en griessuiker 3 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt 2 blikken rode bonen natuur (2 x 240 g, uitgelekt gewicht) 1 dik knoflookteentje 2 doosjes passata (2 x 500 g) een blokje cheddar 1 la... bekijk recept »
1 vanillestokje (zakje 1.5 g) 200 ml witte balsamicoazijn 5 el suiker 1 laurierblad 1 galiameloen (gehalveerd) 250 g witte druiven 1 mango (geschild) 1 el limoensap 500 g aardbeien (gehalveerd) 1/2 bakje verse mu... bekijk recept »
2 sjalotten ½ winterpeen 100 ml witte wijn 2 el witte wijnazijn 1 el gedroogde tijm 1 laurierblad 150 g zalmfilet 75 g roomboter (op kamertemperatuur) 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) 1 el crème fraîche ... bekijk recept »
1 in stukken gesneden konijn zonder kop 2 wortelen 2 selderstengels 3 dl gevogeltebouillon 3 dl droge cider 1 laurierblad 1 takje rozemarijn 40 g boter op kamertemperatuur 1 eetlepel sterke mosterd 40 g bloem 2 rollen kruimeldeeg 2 sjalotten 1 ei 2 e... bekijk recept »
600 ml rode wijn (vol en krachtig) 2 sinaasappels (schoongeboend) ½ citroen (schoongeboend) 1 kaneelstokje 1 el kristalsuiker 1 el honing 1 kruidnagel 1 laurierblad 200 g geleisuiker speciaal (pak 500 g) 1 b... bekijk recept »
25 g boter 75 g gerookte spekblokjes (duopak 250 g) 400 g hamlappen (in grote stukken) 250 g saucijsjes (losgeknipt) 1 grote ui (in dunne partjes) 2 el tomatenpuree 1 el verse tijmblaadjes (bakje 15 g) 2 kruidna... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 30 g geraspte parmezaan 200 g gerookte spekblokjes 25 cl balsamicoazijn 1 laurierblad 4 verse tonijnsteaks peper en zout1. Neem de tonijn minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast. 2. Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote br... bekijk recept »
600 g rundvlees 1 sjalot 20 g boter 2 dl bruine fond 2 dl room 2 eetlepels graanmosterd 1 laurierblad1. Schroei het vlees dicht in een hete pan met wat boter en laat daarna verder garen in de oven. 2. Giet het vet weg uit de pan en doe er een vers kl... bekijk recept »
50 g boter 1 eetlepel olijfolie 1 laurierblad 60 g walnoten 60 g witte geroosterde hazelnoten 2 eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen 2 eetlepels mosterd 1 dl porto 4 hindesteaks 2 dl volle rode wijn 4 dl wildfond zout, peper1. Doe de wijn,... bekijk recept »