Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Doperwten met kropsla en sjalotten

1 kropsla 4 sjalotten 25 g boter 2 zakjes doperwten (koelvers, a 200 g) 1 theelepel suiker 1 laurierblad 2 takjes tijm 4 eetlepels droge witte wijn 4 takjes peterselie1. Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren ve... bekijk recept »

Erwtensoep stap-voor-stap

350 g spliterwten 300 g schouderkarbonade 100 g magere spekblokjes 2/3 eetlepel zout peper 1/2 laurierblaadje 1 kruimig kokende aardappel 1 zak erwtensoepgroenten (` 500 g) 2 magere rookworsten (` 250 g)1. In zeef spliterwte... bekijk recept »

Lasagne

400 g rund-/varkensgehakt 6 sneetjes ham 2 sjalotten 1 teentje knoflook 1 laurierblad enkele takjes tijm 1 koffielepel spaghettikruiden Santa Maria 0,5 koffielepel harissa 680 g tomatenpulp 24 lasagnevellen 1 eetlepel boter 30 g boter (voor de kaass... bekijk recept »

Soep van cannellini-bonen en prei

4 middelgrote preien, alleen het wit en lichtgroen 1 el olijfolie 15 g boter of olijfolie paar takjes tijm, blaadjes, grof gesneden 1 laurierblad 3 teentjes knoflook, fijngesneden 1,3 l groentebouillon 2 x 400 g cannellinibonen uit blik, uitg... bekijk recept »

Penne van Piet

5 romatomaten 4 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 4 tenen knoflook (fijngesneden) 250 g winterpeen (in stukjes) 1 courgette (in stukjes) 2 el gedroogde Italiaanse kruiden 1 laurierblad 200 g tuinerwten (pak 450... bekijk recept »

Borrelkroketjes met garnalen

1 kleine ui (in stukjes) 1 laurierblad 6 witte peperkorrels 200 ml melk 50 g boter of margarine 150 g bloem 200 g garnalen (gepeld) 1 el peterselie (fijngehakt) 2 eieren 100 g paneermeel frituurvet of olie1. Breng i... bekijk recept »

Waterkerssoep

1 el vloeibare margarine 1 ui heel fijn gesnipperd 200 g aardappelen geschild, in kleine blokjes 150 g waterkers 1 laurierblad 400 ml kippenfond 125 ml slagroom zout en peperVerhit de vloeibare margarine in een pan en fruit de ui ca. 2 minuten. Sche... bekijk recept »

Hollandse lamsstoof met peultjes

600 g lamslappen in blokjes 1 tl tijmblaadjes fijngehakt 25 ml vloeibare margarine 50 g tomatenpuree 150 ml droge witte wijn 500 ml runderbouillon 1 laurierblad 2 tenen knoflook fijngesneden 150 g bospeen in plakjes 150 g bleekselderij in reepjes 300... bekijk recept »

Chili sin carne

750 g vegetarisch gehakt 150 g gerookte vegetarische spekreepjes 1,5 ui 2,5 teentje knoflook 220 g paprika’s Delhaize (in bokaal, uitgelekt gewicht) 0,25 eetlepel komijn 0,25 eetlepel paprikapoeder 0,5 laurierblad 680 g tomatenpulp (uit fles) 0,5 ee... bekijk recept »

Gebraden kabeljauw met gerookte ham

500 g verse kabeljauwstaart 4 sneetjes Zwarte Woudham 500 g krielaardappelen 500 g sperziebonen 1 soeplepel rozemarijn 1 takje tijm 1 laurierblad 1 sjalotje olijfolie peper en zout1. Leg de stukken kabeljauw in een ovenschotel. Kruid ze en voeg een t... bekijk recept »

Pagina 5 van 100