1000 recepten met laurierblad
1 kropsla 4 sjalotten 25 g boter 2 zakjes doperwten (koelvers, a 200 g) 1 theelepel suiker 1 laurierblad 2 takjes tijm 4 eetlepels droge witte wijn 4 takjes peterselie1. Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren ve... bekijk recept »
350 g spliterwten 300 g schouderkarbonade 100 g magere spekblokjes 2/3 eetlepel zout peper 1/2 laurierblaadje 1 kruimig kokende aardappel 1 zak erwtensoepgroenten (` 500 g) 2 magere rookworsten (` 250 g)1. In zeef spliterwte... bekijk recept »
400 g rund-/varkensgehakt 6 sneetjes ham 2 sjalotten 1 teentje knoflook 1 laurierblad enkele takjes tijm 1 koffielepel spaghettikruiden Santa Maria 0,5 koffielepel harissa 680 g tomatenpulp 24 lasagnevellen 1 eetlepel boter 30 g boter (voor de kaass... bekijk recept »
4 middelgrote preien, alleen het wit en lichtgroen 1 el olijfolie 15 g boter of olijfolie paar takjes tijm, blaadjes, grof gesneden 1 laurierblad 3 teentjes knoflook, fijngesneden 1,3 l groentebouillon 2 x 400 g cannellinibonen uit blik, uitg... bekijk recept »
5 romatomaten 4 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 4 tenen knoflook (fijngesneden) 250 g winterpeen (in stukjes) 1 courgette (in stukjes) 2 el gedroogde Italiaanse kruiden 1 laurierblad 200 g tuinerwten (pak 450... bekijk recept »
1 kleine ui (in stukjes) 1 laurierblad 6 witte peperkorrels 200 ml melk 50 g boter of margarine 150 g bloem 200 g garnalen (gepeld) 1 el peterselie (fijngehakt) 2 eieren 100 g paneermeel frituurvet of olie1. Breng i... bekijk recept »
1 el vloeibare margarine 1 ui heel fijn gesnipperd 200 g aardappelen geschild, in kleine blokjes 150 g waterkers 1 laurierblad 400 ml kippenfond 125 ml slagroom zout en peperVerhit de vloeibare margarine in een pan en fruit de ui ca. 2 minuten. Sche... bekijk recept »
600 g lamslappen in blokjes 1 tl tijmblaadjes fijngehakt 25 ml vloeibare margarine 50 g tomatenpuree 150 ml droge witte wijn 500 ml runderbouillon 1 laurierblad 2 tenen knoflook fijngesneden 150 g bospeen in plakjes 150 g bleekselderij in reepjes 300... bekijk recept »
750 g vegetarisch gehakt 150 g gerookte vegetarische spekreepjes 1,5 ui 2,5 teentje knoflook 220 g paprika’s Delhaize (in bokaal, uitgelekt gewicht) 0,25 eetlepel komijn 0,25 eetlepel paprikapoeder 0,5 laurierblad 680 g tomatenpulp (uit fles) 0,5 ee... bekijk recept »
500 g verse kabeljauwstaart 4 sneetjes Zwarte Woudham 500 g krielaardappelen 500 g sperziebonen 1 soeplepel rozemarijn 1 takje tijm 1 laurierblad 1 sjalotje olijfolie peper en zout1. Leg de stukken kabeljauw in een ovenschotel. Kruid ze en voeg een t... bekijk recept »