1000 recepten met laurierblad
50 g rozijnen (zak 500 g) 6 el droge witte wijn 1 net sjalotten (400 g) 2 el olijfolie 2 kruidnagels 1 laurierblad 4 el wittewijnazijn 2 el suiker1. Week de rozijnen 20 min. in de witte wijn. Breng ondertussen een pan water aa... bekijk recept »
250 g kipfilet 1 rode paprika 1 ui 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 8 cl droge witte wijn 100 g diepgevroren erwtjes 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte 1 laurierblad 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt 1 dopje saffraanp... bekijk recept »
80 g pijnboompitten 6 sjalotten 1 ei 1 tl zout 2 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl gemalen kaneel 20 g platte peterselie (bakje 20 g) 600 g half-om-halfgehakt 60 ml koolzaadolie 2 el tomatenpuree 1 laurierblaadje 300 ml kipp... bekijk recept »
2 sjalotten 1 eetlepel boter 400 ml volle rode wijn (categorie 9) ½ pot vleesfond (a 380 ml) 1 teentje knoflook (gepeld) 2 takjes tijm 1 laurierblad 100 g roomboter (ijskoud)1. Sjalotten pellen en heel fijn snip... bekijk recept »
60 g bacon 20 g boter 400 g gekookte mosselen zonder schelp en met gezeefd kookvocht 3 dl halfvolle melk 1 laurierblad 2 selderstengels 1 ui 400 g vastkokende aardappelen zout 2 dl zure room snuifje zwarte peper1. Snijd de selder in blokjes. Hak de u... bekijk recept »
6 rijpe perziken 2 laurierblaadjes 1 kaneelstokje 2 kruidnagels 400 ml sinaasappelsap 400 ml zoete witte wijn 4 eetlepels sinaasappellikeur (slijter) 1 zakje vanillesuiker 125 ml crème fraîche1. Perziken ontvellen, pit verwijdere... bekijk recept »
200 g kipfilet ½ zakje verse tijm (a 15 g) 1 laurierblad 1 stukje foelie 1 zak tuinbonen (diepvries, 300 g) 50 g katenspek 1 eetlepel citroensap 250 g sperziebonen (in drieën) 200 g peultjes (gehalveerd) 100... bekijk recept »
250 g aardappelen (nettogewicht, geschild) 400 g chipolata’s 1 dikke tomaat 1 dikke wortel 1 koffielepel Espelette-piment gehakte bladpeterselie 200 g gerookte spekblokjes 1 kleine groene paprika 200 g kleine, Spaanse linzen (« Luengo ») of « Bio » b... bekijk recept »
40 gram boter of margarine 600 gram uien 1 liter vleesbouillon (van tablet) 1 laurierblad ZoutVerhit een pan op het vuur en verhit de boter. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Bak de ringen aan in de pan met de boter en bak al omscheppend ... bekijk recept »
400 g Spaanse ronde Victoriarijst 8 kippenbouten 300 g Ibérico varkensvlees 1 kg mosselen 500 g tapijtschelpen 200 g inktvisringen 8 grote rauwe garnalen 8 gekookte langoustines 200 g groene bonen (of diepgevroren erwten) 1 grote rode paprika 2 uien ... bekijk recept »