1000 recepten met laurierblad
25 g boter 2 uien (in ringen) 150 g Zeeuws spek ((vleeswaren), in reepjes) 1 blikje tomatenpuree (70 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 kippenbouillontablet 4 kruidnagels 1 laurierblad 1/2 tl nootmuskaat (gema... bekijk recept »
6 eendenborstfilets 1 handsinaasappel 4 eetlepels olijfolie (Spaanse) 1 grote zoete ui (fijngesnipperd) ½ blik tomatenblokjes (a 400 g) 2 laurierblaadjes 1 eetlepel citroensap 1 pot gevogeltefond (380 ml) 200 ... bekijk recept »
300 g bospaddenstoelen (hoorn des overvloeds, cantharel, eekhoorntjesbrood, …) 120 g Comté 40 cl gevogeltefond 1 laurierblad 1 teentje look 1 eetlepel olijfolie peper 2 takjes platte peterselie 2 sjalotten 700 g vruchtvlees van een butternut zout1. H... bekijk recept »
0,5 bloemkool 100 g diepgevroren of verse erwten 1 dikke ui 2 eetlepels gehakte peterselie 1 stengel groene selder 1 kg ontvet lamsvlees 1 laurierblad 2 middelgrote wortelen 2 eetlepels olijfolie 1 nootje boter 1 dikke raap 2 eetlepels bloem 90 cl wa... bekijk recept »
2,5 dl. slagroom. 6 laurier blaadjes. zout. 500 g. verse ravioli gevuld met kaas. een flinke handvol verse salieschoongespoeld en gedroogd. versgemalen zwarte peper. 1.Roer het laurierblad en de room door elkaar in een grote ondiepe steelpan, waar la... bekijk recept »
1 sjalot 1 teentje knoflook 200 gram champignons 2,5 dl vleesfond (runderfond of kalfsfond) 1 - 2 eetlepels bindmiddel zout en peper 1 laurierblad 1 eetlepel boter 50 ml. Madera Bereidingswijze Sjalot en knoflook fijn versnipperen. Champignons schoon... bekijk recept »
400 g grote champignons 4 el citroensap 4 el droge witte wijn 4 el olijfolie 1 laurierblad 2 teentjes knoflook 2 vleestomaten gehakte peterselie zout versgemalen peper Voorbereiding Snijd de champignons in dunne plakjeshak de teentjes knoflook fijn. ... bekijk recept »
1 flespompoen 1 sinaasappel 2 bouillonblokjes 1 eetlepel massala kerriepoeder 1 theelepel komijnpoeder 3 cm verse gember geraspt 1 laurierblad witte peper De stukken pompoen opzetten met zoveel water, dat alle stukken onder water staan. Toevoegen: 2 ... bekijk recept »
1 grote ui 200 gr bruine linzen 600 ml olijfolie 1 teentje knoflookfijngehakt 1 a 1,5 blikje tomatenpuree 2 kleinegedroogde chilipepers (of wat sambal oelek) 1 laurierblad 1 liter water zout en zwarte peper naar smaak en/of groentebouillontablet Tom... bekijk recept »
1 pak Smoorbakgroenten Parisienne (450 gr) van Bonduelle4 saucijzen1 klein blikje tomatenpuree2 eetl. bloem4 dl. (niet te sterke) bouillon1 laurierbladverse selderij. Hulpmiddelen Wok met deksel Hulpmiddelen - Wok met deksel Voorbereiding Warm de bo... bekijk recept »