1000 recepten met laurierblad
2 uien 1 wortel 1 stengel bleekselderij 1 kg kalfsgehakt 0,5 kg chipolata worst vleesbouillon 50 gr boter bloem rode wijn (vb. Gutturnio) laurierbladrozemarijnsalie 2 kg tomaten Uien, wortel en selderij schoonmaken en fijnhakken. De boter smelten, de... bekijk recept »
4? dl bouillon 1 middelgrote sjalot of uifijngesneden 1 eetlepel olijfolie 2 klontjes boter 1 eetlepel komijnzaad 1 volle theelepel korianderzaad 1 volle theelepel venkelzaad 1 klein gedroogd rood pepertje (pili pili) 1 theelepel zout 1 laurierblad ... bekijk recept »
250 gram Masterbeef 500 gram zuurkool 4 aardappelen 1 bouillonblokje 1 verse peper 2 eetlepels tomatenpuree 300 ml. water zwarte peper 50 gram boter 1 grote ui 1 laurierblad Leg het masterbeef circa 1 uur in water of kook het 20 minuten voo... bekijk recept »
2 el olijfolie extra vierge. 1/2 kaneelstokje. 1 laurierblad. 2 tl korianderzaadjes,licht gekneusd. 250 gram kleine champignons,heel. 2 dl droge witte wijn. peper & zout. 1 el korianderblad of peterselie fijngehakt. dunne partjes citroen. Verhit de ... bekijk recept »
2 kilo rijpe tomaten (pomodori's of vleestomaten 500 g wortelen 2 teentjes knoflookgeperst 1 rode paprika 1 grote ui sap van 1 citroen 1-2 el witte basterdsuiker 1 el sojasaus 1 el worcestershiresaus 4 zwarte peperkorrels 2 kruidnagels 1 l... bekijk recept »
400 g in flinke dobbelstenen gesneden lamslapjes1 kleine ui1 laurierblad2 kruidnagelszout3 middelgrote uien1 in vingerdikke stukken gesneden prei1 gesnipperde stengel bleekselderij1/2 theelepel komijnzaadjespeper uit de molen700 g in stukken gesneden... bekijk recept »
600 gram gehakt 1 ui 1 ei 3 el bloem 1/4 theelepel cayennepeper 1/4 theelepel paprikapoeder zout en zwarte peper 2 el olijfolie voor de saus 1 el olijfolie een groene en rode paprika 2 teentjes knoflook 2 stengels bleekselderij 400 gram gepelde tomat... bekijk recept »
-1 ui -2 rode en 1 groene paprika -1 teentje knoflook -400 gr. gekookte krielaardappeltjes -200 gr. kalkoenfilet (of eventueel kip) -1/5 eetlepel paprikapoeder -1/5 theelepel djintan -1 laurierblad -1 dl gezeefde tomaten (blik) -1 theelepel bouillonp... bekijk recept »
1 struik selderie2 aardappels2 uien1 teentje knoflook1 laurierblad1 liter kippenbouillon2 eetlepels roombroodkorstjesboterzoutnootmuskaat Maak de selderie schoon en snijd ze klein. Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Pel de uien en snijd ze... bekijk recept »
Wortelpeterselieui30 gram boter1 kilo tomatenbouillonblokjetijmfoelielaurierbladpeperkorrels50 gram gehakt40 gram vermicellie Snij de ui, de wortel en de peterselie klein en laat het in de boter fruiten tot ze beginnen te kleuren. De gewassen en in v... bekijk recept »