Recepten met laurierblad

1000 recepten met laurierblad

Laurierblad

Laurierblad Laurierblad heeft een sterk houtachtige, kruidige smaak. Het is een beetje te vergelijken met verse peper, maar dan zonder het pikantje.

Rusland: Longragout

500 g longkokend water15-30 g boter1 el bloem1 gesnipperde ui4-5 dl vleesbouillon1 el tomatenpuree1 laurierbladzout en peper Snijd de long in blokjes van 30-40 g per stuk en bestrooi ze met wat zout en peper.Verhit de boter in een pan en bak de blokj... bekijk recept »

Rundvlees Met Indische Kruiden En Kokosmelk.

4 sjalotjes// 750 gr. (doorregen)riblappen// 2 el.zonnebloemolie// zout// 2 tenen knoflook// 2 tl. chilipoeder//1 salamblad(of laurierblad)// 1/2 tl. laospoeder// 1/2 tl. gemberpoeder// 1/2 l. vleesbouillon// 4 el. ketjap manis// 125 ml. kokosmelk. ... bekijk recept »

PORTUGESE VARKENSFRICANDEAU

1kg varkensfricandeau - 300ml azijn - zout - peper - tijm - mespunt cayennepeper - teentje knoflookfijn - 1 gescheurde laurierblad - 2 kruidnagels - 3 e olijfolie - 6 sneden oudbakken wittebroodzonder korst Bereidingswijze 1. Roer door azijn de zoutp... bekijk recept »

POOLSE ZUURKOOL

500g magere varkenslappen100g blokjes spek1 ui fijn50g boter1/2 t zout500g zuurkool1 e tomatenpuree200g champingons in platjes (of 50g gedroogde paddestoelen geweekt en in reepjes gesneden)1 teentje knoflook fijn4 t paprikapoeder (mild)3/4 t kummelza... bekijk recept »

Verscholen Biefstuk

500g biefstuk50g vetspek3/4 t zout1/4 t peperVOOR MARINADE: 2 uien fijn1 teentje knoflook fijn1 wortel in dunne reepjes gesneden200ml rode wijntakje tijm1 laurierblad VERDER: 60g boter50g mager spek in blokjes25g bloem100ml runderbouillon1/2 cm ansjo... bekijk recept »

Exotische Vleesfantasie

- 500 gr. magere varkenslappen - cayennepeper - zout - 1 eetlepel paprikapoeder - 5 eetlepels slaolie - 2 middelgrote gesnipperde uien - 2-3 geperste teentjes knoflook - 2 theelepels gebroken korianderzaadjes - 1 laurierblad - 2 1/2 deciliter bouillo... bekijk recept »

Kaasfondeu Met Kruiden

2 teentjes knoflook4 dl droge witte wijn1 1/2 tl gemalen witte peper1 tl geraspte nootmuskaat800 g geraspte kaas(speciaal voor fondue)1 el aardappelmeel1 cl kirsch1 bosje fijngehakte verse salie1 bosje fijngehakte verse dragon1 laurierblad Wrijf de f... bekijk recept »

Londonderrysoep

2 L. bouillon stukje Spaansche peper laurierblad stukje ui1 theelepel kerry 50 gr. kalfsgehakt 50 gr. ander vleesch (b.v. stukjes kalfstong,zweeserik of poulet) 40 gr. Maizena Duryea 1 ei (of eidooier). Laat in de bouillon (getrokken van b.v. 500 gr... bekijk recept »

Lamsvlees Met Pruimen

500 g lamsbout zonder been (plakken) 1 ui 1 citroen 50 g boter 1 vleesbouillontablet 1 laurierblad 2 takjes tijm 1 zakje gewelde pruimen (250 g) zout en versgemalen peper 1 eetlepel aardappelmeel Lamsbout in blokjes snijden Ui pellen en snip... bekijk recept »

Oudjaarrecept Rundvlees In Rode Wijn

1,2 kilo runderstoofvlees2 eetlepels bloemzout en peper100 gram rookspek3 uien4 worteltjes2 eetlepels boter1 laurierblad2 jeneverbessen2 theelepels milde paprikapoeder1/8 liter runderbouillon1/2 dl droge rode wijn250 gram champignons1 bosje peterseli... bekijk recept »

Pagina 36 van 100