1000 recepten met laurierblad
500 g longkokend water15-30 g boter1 el bloem1 gesnipperde ui4-5 dl vleesbouillon1 el tomatenpuree1 laurierbladzout en peper Snijd de long in blokjes van 30-40 g per stuk en bestrooi ze met wat zout en peper.Verhit de boter in een pan en bak de blokj... bekijk recept »
4 sjalotjes// 750 gr. (doorregen)riblappen// 2 el.zonnebloemolie// zout// 2 tenen knoflook// 2 tl. chilipoeder//1 salamblad(of laurierblad)// 1/2 tl. laospoeder// 1/2 tl. gemberpoeder// 1/2 l. vleesbouillon// 4 el. ketjap manis// 125 ml. kokosmelk. ... bekijk recept »
1kg varkensfricandeau - 300ml azijn - zout - peper - tijm - mespunt cayennepeper - teentje knoflookfijn - 1 gescheurde laurierblad - 2 kruidnagels - 3 e olijfolie - 6 sneden oudbakken wittebroodzonder korst Bereidingswijze 1. Roer door azijn de zoutp... bekijk recept »
500g magere varkenslappen100g blokjes spek1 ui fijn50g boter1/2 t zout500g zuurkool1 e tomatenpuree200g champingons in platjes (of 50g gedroogde paddestoelen geweekt en in reepjes gesneden)1 teentje knoflook fijn4 t paprikapoeder (mild)3/4 t kummelza... bekijk recept »
500g biefstuk50g vetspek3/4 t zout1/4 t peperVOOR MARINADE: 2 uien fijn1 teentje knoflook fijn1 wortel in dunne reepjes gesneden200ml rode wijntakje tijm1 laurierblad VERDER: 60g boter50g mager spek in blokjes25g bloem100ml runderbouillon1/2 cm ansjo... bekijk recept »
- 500 gr. magere varkenslappen - cayennepeper - zout - 1 eetlepel paprikapoeder - 5 eetlepels slaolie - 2 middelgrote gesnipperde uien - 2-3 geperste teentjes knoflook - 2 theelepels gebroken korianderzaadjes - 1 laurierblad - 2 1/2 deciliter bouillo... bekijk recept »
2 teentjes knoflook4 dl droge witte wijn1 1/2 tl gemalen witte peper1 tl geraspte nootmuskaat800 g geraspte kaas(speciaal voor fondue)1 el aardappelmeel1 cl kirsch1 bosje fijngehakte verse salie1 bosje fijngehakte verse dragon1 laurierblad Wrijf de f... bekijk recept »
2 L. bouillon stukje Spaansche peper laurierblad stukje ui1 theelepel kerry 50 gr. kalfsgehakt 50 gr. ander vleesch (b.v. stukjes kalfstong,zweeserik of poulet) 40 gr. Maizena Duryea 1 ei (of eidooier). Laat in de bouillon (getrokken van b.v. 500 gr... bekijk recept »
500 g lamsbout zonder been (plakken) 1 ui 1 citroen 50 g boter 1 vleesbouillontablet 1 laurierblad 2 takjes tijm 1 zakje gewelde pruimen (250 g) zout en versgemalen peper 1 eetlepel aardappelmeel Lamsbout in blokjes snijden Ui pellen en snip... bekijk recept »
1,2 kilo runderstoofvlees2 eetlepels bloemzout en peper100 gram rookspek3 uien4 worteltjes2 eetlepels boter1 laurierblad2 jeneverbessen2 theelepels milde paprikapoeder1/8 liter runderbouillon1/2 dl droge rode wijn250 gram champignons1 bosje peterseli... bekijk recept »