1000 recepten met laurierblad
4 appels (liefst Goudrenetten) 500 gram gesneden rodekool 1 eetlepel azijn 75 gram boter 1 kruidnagel 1 laurierblaadje 1 kilo aardappels zout peper melk 5 plakken bloedworst bloemSchil de appels. Snijd 1 appel in blokjes en de andere 2 in plakjes. La... bekijk recept »
1 ui 2 tenen knoflook 1 stoofpeer 2 eetlepels zonnebloemolie 750 gr zuurkool 2 dl witte wijn 1 theelepel venkelzaad 6 jeneverbessen 1 laurierblad 6 peperkorrels 11/2 kg geschilde aardappelen 60 gr boter 60 gr bloem 7 dl bouillon 1/2 dl slagroom nootm... bekijk recept »
1 liter donkere bouillon 6 licht gekneusde zwarte peperkorrels 1 takje verse tijm 1 laurierblad 1 kleine ui 4 kruidnagels 40 gr boter 50 gr rookspek in blokjes 3 eetlepels grofgesnipperde ui 2 worteltjes in plakjes 40 gr bloem 4 grote rijpe tomaten K... bekijk recept »
60 gr boter of margarine 1 kg rijpe tomaten, gehalveerd 1 ui, fijngesneden Takje verse of 1/2 theelepel gedroogde tijm 1 laurierblad 3/4 liter runderbouillon Zout Versgemalen peper 35 gr bloem 30 gr vermicelli Nootmuskaat 2 eetlepels fijngesneden pet... bekijk recept »
2 houtduifjes 3 uien 2 preien 2 wortelen 1/2 knolselderij 1 laurierblad Peper Zout 4-5 eiwitten Enkele groene koolbladeren 100 gr boschampignons 40 gr boter Laat door de poelier het borstvlees van de karkassen van de houtduiven verwijderen; bewaar d... bekijk recept »
500 g spliterwten 1 flinke varkenskluif van ca 750 g (bv hiel) 1 laurierblad 3 kruidnageltjes 1 ui 250 g doorregen spek met zwoerd 3 flinke stelen prei 1/2 knolselderij 4 takjes selderij Peper Zout 1 rookworst Sneetjes roggebrood Mosterd Was de spli... bekijk recept »
1 wild konijn 3 uien 400 gram varkensworst 1 knoflookteen Peterselie Zout Peper Laurierblad Tijm Paneermeel Boter 150 gram spekblokjes 2 wortels 1/2 fles rode wijn 2 dl bouillon Maak de konijn leeg en schoon, bewaar de lever, het bloed en het hart H... bekijk recept »
2 eetlepels reuzel of olie 2 kleingesneden uien 2 uitgeperste teentjes knoflook 750 gr mager rundergehakt 1 blik ontvelde tomaten (a 225 gr) 4 eetlepels tomatenpuree 1 laurierblad 1 theelepel gedroogde oregano 1 theelepel gemalen komijn 1 eetlepel ch... bekijk recept »
1 kg magere runderlappen 1 schoongemaakte en in parten gesneden ui 1 schoongemaakt teentje knoflook 1 in plakjes gesneden worteltje 1 schoongemaakte en in stukken gesneden stengel bleekselderij 2 takjes peterselie 1 laurierblad 2 kruidnagels 8 geplet... bekijk recept »
2 uien 400 g bieflappen 1 tl peper 2 el ketjap 1 el chilisaus 1 el gembersiroop 600 g rode kool 50 g boter 3 teentjes knofllook kruidnagel/laurierblad 2 groene friszure appels 50 g rozijnen 50 g walnoten peperUien halveren en de helften in heel small... bekijk recept »